murinjo stadion

Murinjo potvrdio da je udaljio Karneiro, ali privremeno

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo potvrdio je da je za predstojeći meč protiv Mančester Sitija udaljio sa klupe timskog lekara Evu Karneiro i fizioterapeuta Džon Fiorna, ali je dodao da je njihova suspenzija privremena.
Murinjo je bio ljut na lekarski tim koji je istrčao na teren kako bi ukazao pomoć Edenu Azaru u nadoknadi vremena utakmice protiv Sbonsija, odigrane u subotu, koja je na kraju završena remijem – 2:2.
Čelsi je bio se devetoricom igrača na terenu tokom pružanja pomoći Azaru, pošto je prethodno u 52. minutu crveni karton dobo golman Tibo Kurtoa.
Britanski mediji su u utorak preneli da Karnero i Firn neće više moći da budu na klupi tokom mečeva i treninga, ali je Murinjo to demantovao rekavši da se supenzija odnosi samo na utakmicu u nedelju protiv Sitija.
-Oni neće biti na klupi u nedelju, ali to ne znači da neće obavljati svoj posao i u nastavku sezone – rekao je Murinjo.
On nije precizirao zašto je sa klupe udaljio Karneiro i Firna, rekavši da sa medicinskim timom ima „veoma, veoma dobre odnose“.
Murinjo je posle utakmice sa Svonsijem rekao da su Karneiro i Firn reagovali „impulsivno i naivno“ i da su time pokazali da se ne razumeju u fudbalsku igru.
Njegovo pak, ponašanje izazvalo je kriticku reakciju nekoliko grupa koje predstavljaju medicinske profesionalce u engleskom fudbalu, uključujući i Grupu doktora Premijer lige, kao i Medicinsku fudbalsku asocijaciju.

Povezana vest:  Savet Evrope pozvao FIFA da ponovi glasanje za SP 2022.