svajni press

Švajnštajger: Došao sam u Junajted da osvajam titule

Fudbaler Mančester junajteda Bastijan Švajnštajger izjavio je danas da je u taj klub došao da osvaja titule i da veruje da će trener Luj van Gal vratiti slavu na Old Traford.
Švajnštajger je u julu za 15 miliona funti došao iz Bajerna u Mančester junajted.
-Nije lako osvojiti titulu u Premijer ligi, pošto u Engleskoj ima mnogo dobrih ekipa. Ali, ako svi naporno rade zajedno i veruju jedni u druge, mislim da ima šanse za titulu. Nije lako, to zna ekipa, ali zna i trener. Znamo šta možemo na terenu i moramo da verujemo u sebe, ali moramo i mnogo da radimo – rekao je Švajnštajger za Skaj Sports.
-Mislim da imamo šanse da se približimo, ovde vidim brojne mogućnosti, sa ovako velikim klubom i navijačima možemo ove sezone nešto da postignemo. Takođe, radujem se novim izazovima, ali prvenstveno želim da osvajam titule – dodao je nemački reprezentativac.
On je za 13 godina provedenih u Bajernu sarađivao sa Van Galom od 2009. do 2011. godine a u prvoj sezoni osvojili su „duplu krunu“.
-Sećam se da smo prve godine kada je došao u Bajern zamalo osvojili triplu krunu. Ali, izgubili smo u finalu Lige šampiona od Intera – rekao je Švajnštajger i dodao da je Van Gal zaslužan što igra na poziciji centralnog veznog igrača.
Švajnštajger je naveo da je duže vreme razmišljao o odlasku iz Bajerna.
-Tokom karijere sam razmišljao da igram i u nekom drugom klubu i steknem drugačija iskustva. Razmišljao sam o Engleskoj i Mančester junajted mi je oduvek bio u glavi. Radujem se ovom izazovu, u Bajernu sam sve osvojio i to je bilo neverovatno vreme. Takođe, sa reprezentacijom sam osvojio Svetsko prvenstvo i sada sam spreman za promenu – rekao je on.
-Tokom 2010. godine sam razmišljao o promeni kluba, ali nisam bio spreman jer sam prvo želeo da osvojim Ligu šampiona sa Bajernom. Sada imam osećaj da sam to zaslužio, da vidim nešto drugo i mogu da kažem da je trenutak savršen za to. Zaista je velika čast igrati za Mančester junajted – dodao je Švajnštajger.
Trener Bajerna Pep Gvardiola nedavno je rekao da se u poslednje tri godine Švajnštajger mučio sa povredama.
-Spreman sam i biću spremniji. Ovog leta sam imao duge odmore, kasnije sam se priključio timu. Imao sam malu povredu lista u SAD i to nije bilo dobro. Ali sve sam spremniji, za nedelju ili dve biću na najvišem nivou i onda mogu da igram kako želim. U prošlosti nisam bio mnogo povređen. Imao sam mali problem sa kolenom i operaciju skočnog zgloba pre tri godine. Uostalom, osvojio sam Svetsko prvenstvo, morao sam da budem spreman – rekao je Švajnštajger.

Povezana vest:  Juventus doveo Traorea i raskinuo ugovor sa Zebinom

PHOTO: Tom Purslow/Manchester United