Louis van Gaal-razocaran

Van Gal oštro odgovorio kritičarima Runija

Trener Mančester junajteda Luj van Gal oštro je danas odgovorio medijima koji su kritikovali Vejna Runija posle prva dva kola Premijer lige.
-Sve što su mediji pisali u poslednjih godinu dana od kad sam ovde jeste da treba da ga stavim na mesto centarfora, tako da je zapanjujuće da posle samo dve utakmice sumnjate u svoje lično mišljenje. To ne mogu da razumem – rekao je Van Gal novinarima u Mančesteru. 
Runi, koji je igrao na mestu centarfora, nije postigao gol u prve dve utakmice u prvenstvu, a u pobedi nad Aston Vilom u petak delovao je malo zbunjeno na terenu.
-Siguran sam da će početi da daje golove. Ja uvek verujem u svoje igrače – rekao je Van Gal.
Strelac na Vila Parku u petak bio je Adnan Januzaj, kome je ovo bila prva utakmica u sezoni za Junajted i koji je prošle sezone samo sedam puta bio član prvog tima. Van Gal ga je pozvao da održi formu.
-Prošle godine je morao da se nadmeće sa 24 igrača, a ima 20 godina. Jedna od osobina mladih igrača jeste da igraju promenljivo . Moguće je da bude član prvog tima, ali u klubu kao što je Junajted, mesto u prvih 11 nije nikome zagarantovano. Svi igrači ovde to znaju i zato imamo vrlo dobar timski duh – rekao je Van Gal.

Povezana vest:  Terzić zadovoljan ukidanjem suspenzije stadiona Rajko Mitić