milinkovic par steaua 8

Milinković: Moraćemo jako dobro da odigramo ako želimo u LŠ

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da je njegova ekipa svesna da mora da odigra jako dobro protiv BATE Borisova ako želi plasman u Ligu šampiona.
-Nasuprot sebe imamo tim koji veoma respektujemo, dovoljno govori podatak da BATE Borisov u poslednje četiri godine ima tri nastupa u grupnoj fazi Lige šampiona – rekao je Milinković na konferenciji za novinare u Borisovu.
Fudbaleri Partizana sutra gostuju ekipi BATE Borisov u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona. 
-BATE je veoma kompaktan tim, jedna vrlo kvalitetna ekipa, koja ne gubi lako mečeve. To im je generalna karakteristika i svesni smo da ćemo morati jako dobro da odigramo dva meča da bismo prošli dalje… Kada samo eliminisali prvaka Gruzije, Dilu Gori, a potom prvaka Rumunije, Steauu, uvek smo ulazili u te mečeve sa jednom željom – da iz dva meča budemo bolji – naveo je Milinković.
Novinare je zanimalo i koji bi rezultat odgovarao Partizanu pred revanš u Beogradu, koji je za nedelju dana.
-To je teško pitanje. Nikad ne dajem prognoze, ali sigurno je u ovakvim mečevima uvek dobro da se postigne gol na strani – rekao je Milinković.
Ekspedicija crno-belih danas je sa zakašnjenjem krenula iz Beograda, a onda je na aerodromu u Minsku dočekalo neprijatno iznenađenje. Gotovo dva sata je kompletna ekspedicija Partizana, uključujući ceo igrački kadar, bila zadržana ispred pasoške kontrole, zbog navodno obaveznog medicinskog osiguranja, koje iznosi dva evra po osobi. 
-Vrlo neprijatno smo iznenađeni zadržavanjem na aerodromu. Gotovo smo sigurni, pošto je reč o fudbalskoj ekipi i zna se povod našeg dolaska, da nije bilo nikakvog razloga za to. To je išlo do te mere da smo hteli da se u jednom momentu obratimo i našoj ambasadi ovde. Neke potpuno neshvatljive formalnosti, ništa nismo razumeli. Garantujem da će igrači BATE Borisova proći našu granicu za pet minuta – rekao je Milinković.
Prva utakmica baraža za plasman u Ligu šampiona između Partizana i BATE Borisova igra se sutra od 20.45.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA SRBIJE, Rezultati i tabela trećeg kola Super lige Srbije