par dila ls 14072015 0011

Božinov: Očekujem pobedu u Borisovu, 2:1 ili 2:0

Fudbaler Partizana Valeri Božinov izjavio je danas da očekuje da će crno-beli pobediti u gostima ekipu BATE Borisov i na taj način napraviti veliki posao ka plasmanu u Ligu šampiona.
-Nije previše važno da daš gol na ‘malim utakmicama’, on mora da ima svoju težinu, onaj koji donosi Partizanu Ligu šampiona. Igramo dve utakmice, potpuno sam skoncentrisan i zaboravili smo mečeve protiv Novog Pazara i Vojvodine. Samo nam je BATE u glavi – rekao je Božinov srpskim izveštačima u Belorusiji uoči meča dva tima.
Bugarski napadač ističe da ukoliko njegov tim ponovi partije iz duela sa Steauom biće veoma blizu plasmana u najjače evropsko takmičenje.
-Naše je da odigramo kao što znamo, da budemo homogeni i ponovimo partije kao sa Steauom. Ukoliko tako bude neće biti problem, ne vidim da BATE ima igrača kao što su Babović ili Živković, kao Abubakar ili ja, dosta nas je koji mogu da reše utakmicu jednim potezom – istakao je Božinov.
Novinare je interesovalo da Božinov prognozira rezultat sa večerašnjeg meča na Borisov areni.
-Javlja mi se da ćemo pobediti 2:1 ili 2:0. Mi smo Partizan i tako uvek moramo da gledamo. Ako idemo u Belorusiju sa mišljenjem da ćemo da izgubimo, bolje onda da ostanemo u Beogradu – optimista je iskusni fudbaler.
BATE je u poslednje četiri godine tri puta igrao u Ligi šampiona i zbog toga Božinov misli da rival ima nešto više iskustva.
-Ipak, i Partizan igra redovno grupnu fazu Lige Evrope, iako je to takmičenje realno slabije od Lige šampiona. Šanse su 50:50, ali mislim da imamo kvalitetnije igrače. Imamo obavezu da napravimo veliku stvar za Partizan i Srbiju, ukoliko prođemo dalje – navodi Božinov.
Prva zvezda beloruskog šampiona svakako je povratnik i bivši igrač Barselone, Arsenala i Štutgarta Aleksandar Hleb.
-BATE ima Hleba, ali mi imamo Sašu Ilića. Hleb je igrao u top klubovima Evrope. ali i Sale je vrhunski igrač, nastupao je u Ligi šampiona i osvojio 10 titula sa Partizanom. Ne vidim neku razliku – zaključio je bivši fudbaler Mančester Sitija i Juventusa.
Prva utakmica plej-ofa za Ligu šampiona između BATE Borisova i Partizana igra se večeras od 20.45.

Povezana vest:  Kipar odložio utakmice zbog štrajka sudija