partizan bate

Partizan poražen, BATE u Beograd dolazi s golom prednosti

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras na gostovanju od beloruske ekipe BATE Borisov sa 1:0 u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.  Jedini gol u Borisovu, pred oko 11.000 navijača, postigao je Mihail Gordejčuk u 75. minutu.  Revanš utakmica baraža igra se za nedelju dana u Beogradu. 
Na početku večerašnje utakmice BATE je bio opasniji i kontrolisao igru, pa je tako već u sedmom minutu mogao i da povede. Vitali Rodionov je posle centaršuta sa desne strane šutirao glavom, ali je golman Partizana Živko Živković odlično intervenisao i sačuvao mrežu crno-belih. 
Prva kakva-takva prilika za Partizan viđena je u 11. minutu, ali je Fabrisio slabo šutirao glavom, a samo dva minuta kasnije šampion Srbije je imao za čime da žali. 
Umaru Abubakar se dobrim driblingom oslobodio čuvara i povukao kontranapad, video je slobodnog Andriju Živkovića koji se našao u izglednoj poziciji, izašao je sam ispred Sergeja Černika, ali je slabo primio loptu, pa je golman domaćih uspeo da spasi svoj gol. 
U 17. minutu viđena je gotovo identična situacija iz sedmog minuta i ponovo je u glavnoj ulozi bio Rodionov. Ponovo je igrač beloruskog šampiona dobro šutirao glavom i ponovo je Živković izašao kao pobednik. 
Partizan se u tim momentima oslobodio pritiska, pa je na terenu usledio period izjednačene igre. Do sredine poluvremena tempo igre je bio na visokom nivou, a onda je opao, ali uzbuđenja je ipak bilo. 
U finišu poluvremena sa distance je šutirao Ilja Aleksijevič, ali je čuvar mreže Partizana ponovo bio na mestu, a nekoliko minuta kasnije Živković je napravio prvu grešku na utakmici, ispustio je loptu, ali je odbrana dobro reagovala. 
Kada je izgledalo da će to biti sve što se tiče prvog poluvremena u Borisovu, Marko Jevtović je u prvom minutu sudijske nadoknade napravio veliku grešku, dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i tako ostavio Partizan sa desetoricom igrača na terenu. 
U nastavku meča se ništa značajno nije dešavalo na terenu sve do 66. minuta, BATE je imao inicijativu, pojačavao je pritisak i kružio oko gola crno-belih ali bez prilika za gol. Na drugoj strani, Partizan se dobro branio i čekao svoju šansu iz kontranapada. 
U 66. minutu BATE je prvi put u drugom delu šutirao ka golu Partizana, probao je Gordejčuk, ali je lopta završila preko gola. 
Četiri minuta kasnije Partizan, odnosno Živković je propustio još jednu veliku priliku. Darko Brašan je započeo napad, poslao loptu do Abubakara, a Kamerunac je ponovo dobro uposlio Živkovića, koji je izašao ispred Černika, ali je golman domaćih dobro reagovao.
U 75. minutu usledila je kazna, odbrana Partizna je popustila i na semaforu je pisalo 1:0 za BATE. Posle kornera sa leve strane Gordejčuk je ostao potpuno sam na pet metara od gola i nije mu bilo teško da savlada Živkovića. ; ;
U 86. minutu BATE je mogao do duplira prednost, ponovo je bila smušena odbrana Partizana, ali se, na kraju, posle velike gužve u šesnaestercu sve dobro završilo po Partizan. Do kraja utakmice Partizan je imao priliku da iz slobodnog udarca stigne do gola, ali je Fabriso pogodio ‘živi zid’, tako da je rezultat ostao 1:0. 

Povezana vest:  Čelsi rutinski do bodova u Stouku