uefa champions league

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, REZULTATI

Minimalan poraz Partizana, Junajted slavio preokretom

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras u gostima od ekipe BATE Borisova sa 1:0, dok je Mančester Junajted slavio na Old Trafordu protiv Briža sa 3:1, u prvim utakmicama plej-ofa Lige šampiona.
Prvak Srbije propustio je priliku da mirnije dočeka revanš u Beogradu, iako je celo drugo poluvreme odigrao u Belorusiji sa desetoricom nakon što je Marko Jevtović u 45. minutu morao u svlačionicu zbog dva žuta kartona.
Crno-beli imaju za čim da žale, jer su najmanje dva puta mogli da zatresu mrežu protivničkog golmana, ali stopostotne šanse nije iskoristio mladi Andrija Živković.
Utisak je, ipak, da Partizan može da nadoknadi gol minusa pred svojim navijačima u Humskoj pošto BATE Borisov nije pokazao ništa posebno.
Mančester Junajted loše je otvorio utakmicu protiv Briža, nakon što je Kerik autogolom šokirao navijače na Old Trafordu. Ipak, izabranici Luja van Gala brzo su se vratili u meč, na kraju preokrenuli rezultat, a junak susreta bio je dvostruki strelac, Holanđanin Depaj.
Lacio je slavio protiv Bajera iz Leverkuzena golom u završnici, a ceo meč za domaćina na Olimpijskom stadionu u Rimu odigrao je srpski reprezentativac Dušan Basta, dok je Sergej Milinković-Savić ušao u ugru u 53. minutu.
Sporting je u Lisabonu nadigrao moskovski CSKA (2:1), gosti u prvom poluvremenu nisu realizovali penal, a srpski reprezentativac u timu „armejaca“ Zoran Tošić bio je starter i igrao je do 79. minuta.
Rezultati:
Astana (Kazahstan) – APOEL (Kipar) 1:0 (Džolčijev 14)
BATE Borisov (Belorusija) – Partizan (Srbija) 1:0 (Gordejčuk 75)
Lacio (Italija) – Bajer Leverkuzen (Nemačka) 1:0 (Keita 77)
Mančester Junajted (Engleska) – Briž (Belgija) 3:1 (Depaj 13, 43, Felaini 90+4 – Kerik 8. autogol)
Sporting Lisabon (Portugalija) – CSKA Moskva (Rusija) 2:1 (Gutijerez 12, Slimani 82 – Dumbija 40)
U preostalim utakmicama u sredu od 20.45 sati sastaju se Skenderbeg (Albanija) – Dinamo Zagreb (Hrvatska), Seltik (Škotska) – Malme (Švedska), Bazel (Švajcarska) – Makabi Tel Aviv (Izrael), Rapid Beč (Austrija) – Šahtjor Donjeck (Ukrajina) i Valensija (Španija) – Monako (Francuska).
Revanš mečevi na programu su sledeće nedelje.

Povezana vest:  Zvezda u četvrtfinalu Kupa pobedom protiv BSK