stevan jovetic

Jovetić: Inter će se vratiti u Ligu šampiona

Fudbaler Intera Stevan Jovetić izjavio je danas da veruje da će njegova ekipa ove sezone osvojiti jedno od prva tri mesta u Seriji A i vratiti se u Ligu šampiona. Trosruki evropski prvak Inter nije igrao u Ligi šampiona još od sezone 2011-2012, kada ga je eliminisao Olimpik iz Marseja u osmini finala.
U poslednje četiri sezone Inter nije uspevao da se plasira u najelitnije evropsko takmičenje, pošto je sezonu završavao na šetom, devetom, petom i osmom mestu, a dominaciju u Seriji A preuzeo je Juventus.
-Mislim da možemo da se plasiramo među tri najbolja tima. U italijanskoj ligi ima mnogo dobrih ekipa, ali mi imamo jak tim – rekao je Jovetić, preneli su britanski mediji.
Jovetić je krajem jula iz Mančester sitija prešao na 18-mesečnu pozajmicu u Inter. Crnogorski reprezentativac nije uspeo da se izbori za mesto u timu Sitija, u koji je prešao iz Fiorentine 2013. godine.
-U fudbalu uvek postoji pritisak. Osetio sam ga u svakom klubu, ali koncentrišem se da odigram dobro. Mislim da pritisak uvećava motivaciju. Uprkos teškoćama u Engleskoj, to je bilo važno iskustvo i sada sam zreliji – rekao je on.
-Na početku (u Sitiju) sam imao nekoliko povreda, a kada sam igrao dobro, uvek me je trener menjao. Kada sam izostavljen iz ekipe za Ligu šampiona, znao sam da je vreme da promenim klub – dodao je bivši kapiten Partizana.
Inter je pre početka sezone u italijanskom prvenstvu u pet prijateljskih utakmica protiv Bajerna iz Minhena, Milana, Real Madrida, Galatasaraja i AEK-a izgubio svih pet mečeva i nije postigao nijedan gol, a Jovetić je rekao da nije zabrinut zbog toga.
-Dobro smo trenirali i sve prijateljske utakmice su nam pomogle, uprkos rezultatima. Spremni smo za početak prvenstva – dodao je on.
-Razgovarao sam sa trenerom Robertom Mančinijem, mogu da igram na nekoliko pozicija u timu. Ne želim da prognoziram koliko ću postići golova, ali siguran sam da će ih biti mnogo, kao i asistencija – rekao je Jovetić.

Povezana vest:  Lalatović: Lepa utakmica; Jelačić: Zaslužena pobeda Vojvodine