fk novi pazar

Kurćubić: Odgovoriti napadačkoj igri Vojvodine

Trener Novog Pazara Petar Kurćubić rekao je danas da veruje da će fudbaleri tog kluba biti motivisani da dobro odigraju protiv Vojvodine u Novom Sadu u sedmom kolu Super lige Srbije, kao i da bi svaki bod sa te utakmice predstavljao uspeh za njegovu ekipu.“Verujem da će nas protivnik, dobar teren i veliki broj gledalaca snažno motivisati u zahtevnoj utakmici. U prošlom kolu prvi put nismo postigli gol, ali nismo ni pobedili, a sad će nam za dobar rezultat, što je sve osim poraza, trebati gol ili dva. Želimo da odigramo kvalitetno, nećemo se unapred predati, već moramo odgovoriti napadački orijentisanom domaćinu“, rekao je Kurćubić novinarima na Gradskom stadionu.
Novi Pazar je sedmi na tabeli sa devet bodova, dok je Vojvodina na petom mestu sa bodom više i utakmicom manje. Ova dva tima će odmeriti snage u nedelju od 19 časova na stadionu Karađorđe.
-Vojvodina je, uz Partizan, u najboljoj formi u domaćoj ligi. Kvalitetniji su od nas i odigrali su dvostruko više takmičarskih utakmica, što im daje ulogu favorita. Njihov sinoćni duel s Viktorijom u Plzenju bi mogao da ima uticaja, možda su fizički i psihički malo istrošeni, videćemo hoće li neke prvotimce odmarati. Nemaju kvalitetnih igrača kao Partizan, ali mogu da osveže tim dvojicom, trojicom novih- ocenio je Kurćubić.
-Pre svih, tu mislim na kapitena Nina Pekarića. Ne verujem, ipak, da ćemo moći previše da se oslonimo na njihov umor, ubedljivo su poraženi u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope i pitanje je koliko računaju na mogućnost da dostignu tih 3:0. Verovatno se polako već okreću prvenstvu – dodao je on.
On je naglasio da je iskoristio ovu nedelju da odmori ekipu, koja je odigrala tri utakmice za devet dana, ali i da se dva dana treniralo jakim intenzitetom. Pazarci su prethodno vezali dva nerešena ishoda na svom terenu, protiv Metalca (2:2) i Spartaka (0:0).
-Teško smo podneli taj ritam zbog svega što je prethodilo prvenstvu, još uvek tražimo pravu formu. Dobro radimo, a atmosfera nije narušena. Stručni štab i ekipa su svesni da je jedino važno da osvajamo bodove, nebitno da li kući ili na strani. Mislim da smo osvojili dosta bodova i idemo samo napred – kazao je Kurćubić.
Kurćubić će moći da računa na sve igrače, osim povređenog Marka Đalovića.
-Osim Đalovića, svi ostali su zdravi, a ne muče nas ni kartoni. Ivan Todorović je s nama već 10 dana, stigao je i Radoš Protić, ali pitanje je koliko će on biti spreman da zaigra već u Novom Sadu – rekao je Kurćubić.

Povezana vest:  Šmajhel: Gvardiola je učinio Bajern dosadnim, u Barseloni je imao sreće