kup kralja velika plana

Karađorđevići otvorili „Kupa kralja“ u Velikoj Plani

Prinčevski par Aleksandar i Katarina Karađorđević posetio je danas opštinu Veliku Planu povodom otvaranja fudbalskog turnira „Kup Kralja“ koji će se naredna dva dana igrati na stadionu „Morava“.
Na turniru ucestvuje preko 70 ekipa podeljenih u 5 kategorija od 2003. do 2007. godišta.
Nakon svečanog defilea učesnika i intoniranja himne okupljene je pozdravio princ Aleksandar:
-Moja supruga Princeza Katarina i ja smo veoma srecni što smo danas ovde sa vama. Posebno nas raduje što je povod današnje posete jedna ovako lepa sportska manifestacija. Sport je veoma važan za društveni i kulturni razvoj svake zajednice. Čestitam Udruženju Kraljevina Srbija i Fudbalskom klubu „Velika Plana“ na organizaciji ovog turnira koji je okupio veliki broj divnih mladih ljudi. Talentovani vredni mladi ljudi su buducnost našeg sporta i naše zemlje – istakao je princ Aleksandar Karađorđević.
Prinčevski par je takođe razgovarao sa predsednikom opštine Dejanom Šulkićem, o problemima sa kojima se suocava Velika Plana, ali i o nacinu na koji bi kraljevska porodica mogla da doprinese razvoju opštine.
Nakon svecanog otvaranja princu Aleksandru Karađorđeviću uručen je počasni trofej „Kupa Kralja“ a prinčevskii par je prisustvovao prvoj fudbalskoj utakmici, nakon čega su se uputili u obilazak vinarije Radovanović u Krnjevu, a potom i u etno sela Moravski konaci nadomak Velike Plane.

Povezana vest:  Fabio Kapelo: Engleska će pobediti Crnu Goru u Podgorici