murinjo ljut

Morinjo se rugao De Brujnu: Svaki dan je plakao

Trener Čelsija Žoze Morinjo rekao je danas da je odluka kluba da proda Kevina De Brujna bila ispravna, pošto je taj vezni fudbaler, kako je rekao, „svaki dan plakao kako želi da ide“. Čelsi je prošle godine prodao De Brujna Volfsburgu za navodnu sumu od 17 miliona funti, nakon što taj 24-godišnji igrač nije uspeo da se nametne u prvom timu „plavaca“. Nakon sezone u Nemačkoj, međutim, cena ovog Belgijanca je skočila, tako da ga je Mančester siti ove nedelje platio 50,4 miliona funti.
Čelsi se našao na udaru kritika zato što je igrača prodao prerano, ali Morinjo nema uopšte sumnje da je odluka ispravna, što je i rekao na današnjoj konferenciji za novinare u Londonu.
-De Brujn je igrač koji vam svaki dan kuca na vrata i plače kako želi da ide, tako da morate da odlučite brzo. Čelsiju je dobro išlo u to vreme i da je tada ostao, ne bi bio srećan ni motivisan i prodali bismo ga posle godinu dana za 50 odsto manje nego za šta smo ga prodali. To je u tom trenutku bio jako dobar posao – rekao je Morinjo.
Portugalski trener je kazao da De Brujn ne bi imao tako dobru sezonu da je ostao.
-Deluje sa strane da je to bio loš poslovni potez za nas, ali da je bio u Čelsiju a ne Volfsburgu, ne bi došao do ovog nivoa. Bilo je to kao zid. Nije bio spreman da se takmiči. Bio je uznemireni klinac, trenirao je jako loše. Uvek je govorio da je u životu trenirao, ali mu treba motivacija da dobro radi i da dobro igra utakmice. Andre Širle je bio sličan – rekao je Morinjo.
Trener je kazao i da je njegov odlazak doprineo razvoju Edena Azara.
-Ako mislite da je to bila moja greška, onda je i moja greška da Eden Azar vredi više od 100 miliona funti. Ne mogu igrača da dovedem do određenog nivoa i onda ga ne uvodim u igru. Da sam uvodio De Brujna i Širlea, onda bi oni igrali za Čelsi, ali Azar ne bi – rekao je Morinjo.

Povezana vest:  Matija Ljujić potpisao za Rad