FC Ingolstadt v Borussia Dortmund

Pobeda Majnca i Borusije iz Dortmunda

Fudbaleri Majnca pobedili su danas u gostima Borusiju iz Menhengladbaha sa 2:1 u poslednjoj utakmici drugog kola Bundeslige.
Majnc je poveo golom Haira Samperia u 42. minutu, izjednačio je Patrik Herman u 54, a konačnih 2:1 za goste postavio je Kristijan Klemens u 79. minutu meča.
Nakon dva odigrana kola, Majnc je osmi na tabeli Bundeslige sa tri boda, dok je Borusije iz Menhengladbaha poslednja bez bodova.
U narednom, trećem kolu nemačkog šampionata Majnc na svom terenu dočekuje Hanover, dok će Borusija svoje prve bodove u novoj sezoni pokušati da osvoji protiv Verdera u gostima.
Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su danas na gostujućem terenu Ingolštat sa 4:0, u utakmici drugog kola nemačke Bundes lige i ostvarili drugu pobedu.
Borusija je u prvom poluvremenu propustila nekoliko dobrih prilika, a povela je u 55. minutu golom Matijasa Gintera na asistenciju Henrika Mhitarjana. Marko Rojs duplirao je prednost u 60. minutu iz jedanaesterca koji je dosuđen zbog prekršaja Morica Hartmana nad Marselom Šmelcerom. Šinđi Kagava postigao je gol u 84. minutu posle asistencije Pjera Emerika Obamejanga koji je u prvom minutu sudijske nadoknade vremena postavio konačan rezultat, na dodavanje Gintera. Posle dva kola Borusija je prva na tabeli sa svih šest bodova, a Ingolštat je osmi sa tri boda.
-To je vrlo lepa slika – rekao je trener Borusije Tomas Tušel.

Povezana vest:  Adidas u reklami za Mesija "bocnuo" Ronalda i Nike

PHOTO:Alexandre Simoes/Borussia Dortmund