venger-press Stuart MacFarlane Arsenal FC

Venger: Ne shvatam odluku sudija da ponište gol Ramzija

Trener Arsenala Arsen Venger ocenio je da je odluka arbitara da poništi gol njegovih fudbalera u prvom poluvremenu utakmice sa Liverpulom bila prekretnica i da je takva odluka „teško shvatljiva“, preneli su danas britanski mediji.“Stvorili smo šanse u oba poluvremena. Nismo imali sreće u završnici, ali i odluka arbitara da poništi gol (Arona) Ramzija u prvom poluvremenu je bila s jedne strane odlučujuća. Takvu odluku teško mogu da shvatim, jer se lepo videlo da nije bio u ofsajdu“, rekao je Venger.
Fudbaleri Arsenala i Liverpula igrali su sinoć na stadionu Emirati u Londonu 0:0, u poslednjoj utakmici trećeg kola Premijer lige. Liverpul je bio bolji i konkrentniji u prvom poluvremenu, ali je šuteve Kristijana Bentekea, Džejmsa Milnera i Roberta Firmina odlično branio Petr Čeh. Filip Kutinjo pogodio je prečku i stativu.
-Čeh je odradio veoma dobar posao protiv Liverpula, odigrao je sjajnu utakmicu. Održao nas je u igri u važnim trenucima. To je ono što očekujete od njega – kazao je Venger.
Najbolju priliku za Arsenal koji ni na drugom meču ove sezone na Emiratima nije postigao gol, imao je Aleksis Sančes u drugom poluvremenu, kada je pogodio stativu. Londonski klub je do gola mogao i u samom finišu, ali je Simon Minjole odbranio dobar šut iz daljine Aleksa Okslejd-Čembrlena.
-Borili smo se da postignemo gol i na drugoj utakmici kod kuće, ali nismo imali sreće. Moramo da igramo bolje u napadu, pogotovo u poslednjoj trećini terena našeg protivnika – kazao je Venger.
Arsenal je deveti na tabeli Premijer lige sa četiri boda, tri manje od trećeplasiranog Liverpula.

Povezana vest:  Crvena zvezda preokretom do bodova protiv Čukaričkog