misel platini

Protivkandidati oštro protiv Mišela Platinija

Potencijalni kandidat za mesto predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa) Dejvid Nakid doveo je danas u pitanje kredibilitet njegovog rivala za to mesto Mišela Platinija, predsednika Uefe.
-Platini je sebe pozicionirao kao reformatora, ali kako je to moguće? Kako neko može da tvrdi da je slobodan i neokaljan kada je u osnovi deo kruga koji je fudbal doveo na ovako jadan nivo? – upitao je Nakid u intervjuu agenciji AP.
Platini nije upleten u nedavne skandale Fife, ali je 13 godina bio član Izvršnog odbora te organizacije, a nedavno je prekinuo blisko prijateljstvo sa Blaterom. On je Blateru 1998. čak pomogao da sa mesta generalnog sekretara dođe do predsedničke funkcije.
Platinija je kritikovao i Čung Mong-Jon, koji je ranije ovog meseca pokrenuo svoju kampanju za mesto prvog čoveka Fife.
-Odjednom je postalo veoma moderno da se bude Blaterov neprijatelj – naveo je taj Južnokorejac.
Za razliku od Čunga, koji je bio potpredsednik Fife, Nakid, iz Trinidada i Tobaga, nikada nije imao funkciju u toj organizaciji.
On je igrao u nekoliko evropskih, američkih i bliskoistočnih klubova, pre nego što je postao trener, a potom i otvorio fudbalsku akademiju u Libanu.
Da bi neko postao kandidat, moraće da dobije pismenu podršku pet državnih saveza, a Nakid tvrdi da je uz njega cela Karipska unija, u kojoj ih je 25.

Povezana vest:  Mesi potpisao novi ugovor s Barselonom