babovic par bate

Babović: Partizan je jedina svetla tačka Srbije u Evropi

Fudbaler Partizana Stefan Babović ocenio je danas da njegova ekipa nije doživela neuspeh i pored večerašnje eliminacije u baražu za Ligu šampiona.
-Srbija će ove godine, zahvaljujući Partizanu, gledati Ligu Evropa, Partizan je jedina svetla tačka Srbije u Evropi. Mislim da je igranje u Ligi Evropa uspeh – rekao je Babović novinarima posle utakmice u Beogradu.
Partizan nije prošao u grupnu fazu Lige šampiona i pored pobede u revanšu nad BATE-om sa 2:1. Crno-beli su prvi susret izgubili sa 1:0.
-Mnogo nas je poremetio primljen pogodak u prvom poluvremenu, noge kao da su nam se ukočile, iako smo igrali pred svojim navijačima. Drago mi je što smo pobedili, ali ipak ostaje žal što smo stali na poslednjem koraku. Sitnice su presudile u ovom dvomeču – kazao je Babović.
Andrija Živković je rekao da Partizan opet nije imao sreće.
-Bilo je teško i naporno protiv dobrog protivnika. Šta da se radi, dobili smo, a nažalost nismo prošli. Opet nismo imali sreće, nedostajao nam je taj jedan gol i na kraju igramo Ligu Evropa – rekao je Živković.
Njegov saigrač Darko Brašanac je rekao da će utakmica poput te protiv BATE-a značiti ekipi u nastavku sezone.
-Ništa drugo i nismo očekivali osim teške utakmice. Šteta što s našim navijačima nismo mogli da proslavimo ulazak u Ligu šampiona, iako smo pobedili. Verujem da će nam ovakve utakmice mnogo značiti u nastavku sezone – rekao je Brašanac.
Žreb za grupnu fazu Lige Evropa održaće se u petak.

Povezana vest:  Božović: I Liga Evrope je veliki uspeh

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES