nemanja matic umbro

Matić: Okrećemo se novom ciklusu takmičenja

Fudbaler Čelsija Nemanja Matić rekao je danas da bi predstojeće utakmice protiv Jermenije i Francuske trebalo da posluže reprezentaciji Srbije kao priprema za novi ciklus takmičenja i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.
-Bez obzira što u rezultatskom smislu susret sa Jermenijom ne može mnogo da izmeni naš položaj na tabeli, svoje obaveze shvatamo ozbiljno. To može da bude i naš početak za novi ciklus takmičenja, koji nas očekuje već sledeće godine. Skoncentrisani smo stopostotno za mec sa Jermenijom. Već sada stvaramo dobru atmosferu za Svetsko prvenstvo Rusij – rekao je Matić novinarima u Staroj Pazovi.
Jedan od najiskusnijih reprezentativaca Zoran Tošić smatra da će utakmica protiv Jermenije u Novom Sadu biti sasvim drugacija, nego meč u Jerevanu pre godinu dana.
-Prvi meč protiv Jermenije došao je na početku kvalifikacija. Imali smo tada velike ambicije u tom takmičenju, ali se nije završilo po našim željama. Sada je nešto drugačije. Nemamo pritisak kao ranije, pa će to biti prilika da pokažemo naše prave vrednosti – smatra Tošić.
On kaže da bi igrači, stručni štab, novinari i navijači trebalo da imaju istu želju u mecu protiv Jermenije – pobedu.
-Lepa će to biti prilika da u Novom Sadu, iako bez prisustva publike, konačno zaigramo po našim željama. Imali smo tokom mog prisustva u državnom timu puno teških trenutaka. Sadašnji trenutak je nešto drugačiji, jer treći ciklus ne idemo na veliko takmičenje. To i nama igračima smeta – rekao je Tošić.
Defanzivac Fiorentine Nenad Tomović svestan je u kakvoj se poziciji državni tim nalazi u kvalifikacijama.
-Igrači znaju da po rezultatima nemaju mnogo pravo da pričaju. Ova reprezentacija, ipak, čeka novo takmičenje u kome želi da pokaže prave vrednosti. Krećemo od nule, sami u tome treba da se pronađemo i izademo iz tog vrtloga – rekao je Tomović.
On je dodao da je jedan od problema Srbije česta promena igrača u zadnjoj liniji. 
-Neverovatno je kakvi nas pehovi prate u zadnjoj liniji. Ne možemo nikako da iskristališemo odbrabene redove. Posebno je to simptomatično za dva centralna beka. Svakako da česte promene u tom delu tima ne idu na ruku, jer znamo da su centarhalfovi stub odbrane svake reprezentacije – poručio je Tomović.
Srbija se nalazi na poslednjem mestu kvalifikacione grupe I sa minus dva boda. Prva je Portugalija sa 12 bodova, slede Danska i Albanija po 10 i Jermenija sa jednim bodom. 
Utakmica između Srbije i Jermenije igra se u petak, 4. septembra od 20.45 na stadionu Karađorđe u Novom Sadu. 
Tri dana kasnije izabranici Radovana Ćurčića putuju u Bordo gde će odigrati prijateljski meč protiv Francuske.  Nastavak kvalfikacija zakazan je za 8. oktobar kada Srbija gostuje Albaniji u Elbasanu.

Povezana vest:  Barselona verovatno bez Nejmara na startu sezone