srb jermenija

Ljajić: Uvek je čast igrati za reprezentaciju

Fudbalski reprezentatiac Srbije Adem Ljajić rekao je danas da je uvek čast igrati za nacionalni tim, pa i u utakmicama koje nemaju takmičarski značaj.
-Odigrali smo dobro protiv Jermenije i pobedili što je bio prioritet. Nije bilo publike, ali smo našli motiv u tome što smo igrali za nacionalni tim. Možda jesmo bili rasterećeniji zbog situacije u kojoj smo, ali je uvek čast igrati za reprezentaciju – rekao je Ljajić novinarima na beogradskom aerdoromu Nikola Tesla.
Srbija je sinoć u rezultatskoj nevažnoj utkmici pobedila Jermeniju sa 2:0, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a u ponedeljak će gostovati Francuskoj u prijateljskoj utakmici.
-Svi znamo ko je i šta Francuska, igraćemo kao i protiv Jermenije iako su Francuzi mnogo kvalitetniji od Jermena. Nadam se da ćemo ponovo odigrati dobro – rekao je Ljajić.
On je dodao da je „jako srećan“ što je iz Rome prešao u veliki klub kakav je Inter.
Fudbaler Tuluza Uroš Spajić, koji je u meču protiv Jermenije debitovao za reprezentaciju, rekao je da je sinoćnja pobeda veoma bitna za samopouzdanje.
-Zadovoljan sam pobedom i zbog toga sto smo izašli iz minusa što je veoma bitno za samopouzdanje za naredne utakmice, jer se polako pripremamo za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo – rekao je Spajić.
On je dodao da je igrao pod tenzijom protiv Jermenije, pošto mu je to bila prva utakmica za reprezentaciju.
-Osećali su se tenzija i naboj, ne debituje se svaki dan za reprezentaciju. Bilo je par situacija gde sam reagovao ishitreno, ali sam zaovaljan kako sam odigrao utakmicu – rekao je on.
Spajć je dodao da će mu igranje protiv reprezentacije Francuske, zemlje iz koje je njegov sadašnji klub, biti dodatni motiv.
-Biće lep ambijent, očekujem pun stadion. Igraće se na novom stadionu u Bordou gde još nisam nastupio, pa mi je i zbog toga drago. Svestan sam snage Francuske i siguran sam da će biti lepa utakmica – rekao je Spajić.
Utakmica između Srbije i Francuske igraće se u ponedeljak od 20.45 u Bordou.

Povezana vest:  Bejl: Došlo je vreme da Vels igra na velikom takmičenju