pike razocaran

Pike: Želim da Real stalno gubi utakmice

Fudbaler Barselone Đerar Pike izjavio je danas da želi da Real Madrid stalno gubi utakmice i dodao da se neće povući iz reprezentacije Španije posle kritika navijača. Pikeu su domaći navijači zviždali na subotnjoj utakmici protiv Slovačke u Ovijedu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a tako je bilo i na prethodnim utakmicama Španije.
-Poslednja stvar koju ću da uradim je da napustim državni tim. Neću se promeniti ni po pitanju rivaliteta klubova. Uvek želim da Real Madridu ide lose – rekao je Pike, preneli su britanski mediji.
Prijateljska utakmica Španije i Engleske trebalo je da se igra 13. novembra na stadionu Reala Santjago Bernabeu, a španski mediji spekulisali su da će se taj duel igrati u Alikanteu jer je Savez zabrinut da će Pike izazvati negativne reakcije navijača. Pike je u junu sarkastično čestitao kolumbijskom reperu Kevinu Roldanu što je učestvovao u Barseloninom uspesima prošle sezone.
Roldan je na društvenim mrežama objavio fotografije fudbalera Reala kako se zabavljaju i proslavljaju 30. rođendan Kristijana Ronalda, samo nekoliko sati posle poraza od gradskog rivala Atletiko Madrida od 0:4. Mediji i navijači su zbog toga stalno kritikovali fudbalere Reala, koji nisu osvojili nijedan trofej u sezoni.
Barselona je prošle sezone osvojila prvenstvo, Kup kralja i Ligu šampiona.
-Ne žalim zbog stvari koje sam rekao i to bih ponovio još hiljadu puta. Ja sam takav, želim da Real stalno gubi. To je sportsko rivalstvo koje je uvek postojalo u Španiji – rekao je Pike.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Rezultati današnjih utakmica i tabele grupa