jose_morinho_trener_intera_portretMurinjo traži pojačanja u odbrani

 

Novi šef stručnog štaba madridskog Reala Žoze Murinjo po svoj prilici je uspeo ono što nije nijedan od njegovih prethodnika u poslednjih desetak godina i u ovom prelaznom roku „kraljevski klub“ neće kupovati zvezde, već igrače koji mogu da se uklope u sistem igre portugalskog stručnjaka.

-Mene zanimaju samo pobede, a da bi ih ostvarli, moramo da imamo izbalansitan tim na svim pozicijama. Zbog toga nameravam da kupim dvojicu ili trojicu odbrambenih fudbalera koji su dovoljno kvaltetni i spremni da prihvate moju filozofiju igre – rekao je Murinjo.

Povezana vest:  PSŽ pregazio Bastiju

Real je prošlog leta potrošio 250 miliona evra na dovođenje Kristijana Ronalda, Kake, Karima Benzeme i Ćabija Alonsa, ali je sezonu završio bez ijednog trofeja.

-To uopšte nije čudno, jer ako neko igra izvanredno u Premijer ligi, ne znači da bi mogao i u Primeri i obrnuto. Frank Lamprad, na primer, prosečno postiže 28 golova po sezoni u Engleskoj, a niko ne može da garantuje da bi to mogao i u Španiji. Isto važi za Andreasa Inijestu i Ćavija ukoliko bi otišli u Englesku – rekao je Murinjo.

Povezana vest:  Bez Ignjovskog i Baste protiv Danske i Grčke

Portugalac kaže da će mu prioritet biti dovođenje dvojice bekova i jednog igrača sredine terena koji može da igra i povučeno i ofanzivno.

-Serhio Ramos je dobar desni bek, ali mislim da će biti bolji u sredini, pa ću naći drugog igrača za to mesto. Treba mi, takođe, i igrač za levu stranu na kojoj igra Marselo. Mislim da ću najteže pronaći univerzalnog igrača sredine terena, jer su oni uglavnom specijalizovani za mesta zadnjeg veznog ili ofanzivnog veznog – kaže Murinjo.

Povezana vest:  REVANŠ POLUFINALA LIGE ŠAMPIONA, Real u “nemogućoj misiji”

Novi trener Reala istakao je da mu je osvnovni cilj da naredne godine stigne do finala Lige šampiona i da bi bio nezadvoljan ukoliko to ne ostvari.