katai slavi cz par

Katai: Pobeda u derbiju neprocenjiva,ne smemo da se opustimo

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai, strelac u 149. večitom derbiju, izjavio je da će crveno-belima puno značiti pobeda nad Partizanom (3:1) u nastavku šampionske trke.
-Pokazali smo da igramo dobar fudbal, vezali smo šest pobeda i moramo da nastavimo u ovom ritmu. Sigurno će nam ova pobeda puno značiti u nastavku šampionata, na planu samopouzdanja. Ipak, neće značiti previše u bodovnoj prednosti, zbog promene sistema, ali pobeda u derbiju je neprocenjiva – rekao je Katai posle utakmice.
Katai je istakao da Partizan ima odličan tim, kao i da se potajno nadao golu protiv „večitog“ rivala.
-Partizan je uvek ekipa za respekt. Možda nam čak malo i odgovara što igraju u Evropi jer će možda ostati veće šanse za nas, ali opet oni su aktuelni šampioni. Imam veliko poštovanje Partizanu i ne smemo da se se opustimo u nastavku šampionata. Nadao se da ću uspeti da postignem pogodak, ali to je derbi i ne mozete ništa da se očekujete – dodala je Zvezdina „desetka“.
On je pohvalio junaka derbija Portugalca Uga Vijeiru, strelca dva atraktivna gola.
-Ne bih nešto da komentarišem i kvarim utisak posle njegovog drugog pogotka. Prelep gol, svaka čast Vijeri – poručio je Katai.
Katai je golom u derbiju izbio na prvo mesto liste strelaca Superlige, sa pet pogodaka.
-Manje je bitno što sam prvi strelac, iako se nadam da ću ostati na toj poziciji. Najbitnije je da Crvena zvezda nastavi da igra dobar fudbal i da pobeđuje – zaključio je Katai.
Fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald istakao je da ekipa odigrala sjajno i pohvalio ambijent i navijače.
-Neverovatna utakmica. Zahvalio bih se navijačima na sjajnoj atmosferi, ovo nikada nisam video u životu. Igramo dobro i u pobedničkom ritmu. Znao sam da neće biti lako, ali uspeli smo da slavimo na kraju – rekao je Donald.
Crvena zvezda se posle jučerašnje pobede učvrstila na liderskoj poziciji Superlige sa 23 boda, sedam više od drugoplasiranog Javora, a osam više od Partizana koji zauzima treću poziciju.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, De Hea povređen, propušta naredna dva meča