nikolas_anjelka_celziAnjelka pao sa bicikla na brdskoj trci

 

Saigrače i selektora Rejmonda Domeneka prestrašio je napadač francuske fudbalske reprezentacije i Čelzija Nikolas Anjelka (31) tako što je pao sa bicikla prilikom treninga.

Nesreća se dogodila kada je centarfor, tokom 50 – minutne trke, koju je za svoje igrače osmislio Domenek na ostrvu Reunionu, nedaleko od Madagaskara, gde su Francuzi u utorak doleteli na nastavak priprema iz Tunisa, gde su u nedelju igrali prijateljsku utakmicu sa domaćom reprezentacijom.

Povezana vest:  Juventus pregazio Palermo za povratak na vrh

Povreda se dogodila pred kraj trke, pri silasku niz brdo uskim i klizavim putem. Srećom po Francuze, Anjelka je prošao samo sa nekoliko ogrebotina.

Domenekovi igrači su se prvo penjali a zatim i spuštali brdskom rutom koju im je na tom vulkanskom ostrvu pod francuskom ingerencijom organizovao selektor. Pobednik je bio Frank Riberi, dok je poslednje mesto pripalo Đibrilu Siseu.

Povezana vest:  Milijaš: Idemo na pobedu i na Malti

Biciklistička trka je samo jedna od nekoliko Domenekovih umotvorina kojima pokušava oživeti timski duh i stvoriti hemiju među svojim igračima. Do sada su timski duh Riberi i saigrači jačali penjanjem na glečer u francuskim Alpama, kao i trkom kolima niz peščanu dinu u Tunisu.

U petak na Reunionu Francuska igra treći i poslednji pripremni meč pre SP, protiv reprezentacije Kine.

Povezana vest:  Danijel Ager se zbog potresa mozga ne seća nedeljne utakmice