uefa champions league

LIGA ŠAMPIONA, REZULTATI

Real, Sevilja i Atletiko sigurni, Juventus nadigrao Siti

Fudbaleri Real Madrida, Sevilje i Atletika zabeležili su sigurne pobede, a Juventus je u gostima iznenadio Mančester Siti, u večerašnjim utakmicama prvog kola Lige šampiona. Real je na Santjago Bernabeu opravdao ulogu favorita i ubedljivo slavio protiv Šahtjora iz Donjecka sa 4:0, uz het-trik Kristijana Ronalda, koji je, doduše, dva gola postigao iz penala.
Ipak, Madriđani su najavili da ozbiljno računaju na 11. titulu kontinentalnog šampiona.
Druga dva španska predstavnika u večerašnjem programu elitnog takmičenja, Sevilja i Atletiko Madrid, takođe su bili uspešni. Sevilja je kod kuće srušila Borusiju Menhengladbah (3:0), dok je Atletiko u Istanbulu rutinski nadigrao domaći Galatasaraj golovima Grizmana još u prvom poluvremenu (2:0).
Najznačajniji uspeh večeras je ostvario Juventus savladavši Mančester Siti na Etihadu (2:1), gde je srpski reprezentativac u sastavu domaćina, Aleksandar Kolarov, odigrao ceo meč.
„Građani“ su poveli autogolom Kjelinija, ali je torinska „Stara dama“ u završnici napravila preokret za trijumf, koji će sigurno doprineti povratku poljuljanog samopouzdanja nakon lošeg starta u italijanskoj Seriji A.
PSV je u Ajndhovenu ostvario veliku pobedu protiv Mančester Junajteda (2:1), ali će taj meč ostati u senci teške povrede defanzivca gostiju Luka Šoa, koji je već nakon 15 minuta igre morao da napusti teren zbog preloma noge.
U pobedi Benfike nad Astanom (2:0) srpski internacionalac Ljubomir Fejsa odigrao je poslednjih pet minuta, dok su u timu iz Kazahstana Nemanja Maksimović i golman Nenad Erić bili starteri i odigrali ceo meč.
Napadač Nikola Đurđić takođe je odigrao celu utakmicu u porazu Malmea od Pari Sen Žermena (2:0), dok je Zoran Tošić u porazu moskovskog CSKA od Volfsburga (1:0) zamenjen u 78. mintu.
Rezultati:
A grupa:
Pari Sen Žermen – Malme 2:0 (Di Marija 4, Kavani 61)
Real Madrid – Šahtjor Donjeck 4:0 (Benzema 30, Ronaldo 55. penal, 63. penal)
Tabela: Real Madrid i PSŽ po 3 boda, Malme i Šahtjor 0.
B grupa:
Volfsburg – CSKA Moskva 1:0 (Draksler 40)
PSV Ajndhoven – Mančester Junajted 2:1 (Moreno 45+2, Narsing 57 – Depaj 41)
Tabela: PSV i Volfsburg po 3, Mančester Junajted i CSKA 0.
C grupa:
Galatasaraj – Atletiko Madrid 0:2 (Grizman 18, 25)
Benfika – Astana 2:0 (Gaitan 51, Mitroglu 62)
Tabela: Atletiko i Benfika po 3, Galatasaraj i Astana 0.
D grupa:
Mančester Siti – Juventus 1:2 (Kjelini 57. autogol – Mandžukić 70, Morata 81)
Sevilja – Borusija Menhengladbah 3:0 (Gameiro 47. penal, Banega 66. penal, Konopljanka 84)
Tabela: Sevilja i Juventus po 3, Mančester Siti i Borusija 0.
Sutra se sastaju Bajer Leverkuzen – BATE Borisov, Roma – Barselona (E grupa), Dinamo Zagreb – Arsenal, Olimpijakos – Bajern Minhen (F), Dinamo Kijev – Porto, Čelsi – Makabi Tel Aviv (G), Valensija – Zenit i Gent – Olimpik Lion (H).

Povezana vest:  Bajer i Bajern remizirali