milinkovic kzn ls

Milinković: Teško je posle derbija, AZ je veliki izazov 

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković izjavio je da očekuje da će se tim izdignuti posle poraza u večitom derbiju i trijumfovati nad AZ Alkmarom na startu Lige Evrope.
-Za ovu generaciju Partizana naredni meč je veliki izazov. Respektujemo AZ Alkmar, dosta su promenili tim u odnosu na prošlu sezonu, ali imaće šta da pokažu. Igraju tipičan holandski fudbal, ofanzivno i neće biti lako. Očekujem reakciju mojih igrača, da pokažu da nisu zaboravili da igraju fudbal i da uz dobru igru nadvise protivnika – rekao je Milinković na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.
On je poručio da očekuje zanimljivu i neizvesnu utakmicu protiv AZ Alkmara.
-Očekuje nas otvoren meč. Pokušaćemo da prevaziđemo probleme u defanzivi. Svi igrači su spremni i oporavljeni Fabrisio biće u sastavu.
Milinković je dodao da je ekipi teško pao poraz minulog vikenda od Crvene zvezde, ali da je atmosfera i dalje na nivou.
-Mi koji smo odrasli ovde znamo šta znači derbi. Momci su svesni situacije, ali ona se prevazilazi mukotrpnim radom i u mečevima koji dolaze. Ne mogu da kažem da je ista atmosfera, jer nije isto kada se pobeđuje ili gubi, ali je dobra. Ima puno da se igra, a neki već misle da je prvenstvo gotovo. To su isti igrači koji su eliminisali Steauu, ostvarili važnu dobit za klub i bez obzira ko šta priča verujem u tim i njegov potencijal – rekao je Milinković i dodao da je pogrešio prilikom promene formacije u večitom derbiju.
-Očekivao sam da ćemo da ih iznenadimo, ali moja procena nije bila dobra – priznao je iskusni stručnjak.
Na pitanje kako se trener crno-belih nosi sa pritiskom jer se pričao o njegovoj smeni, Milinković je odgovorio“
-Izdržaću. Fokusiran sam na to što radim i ne bih išao van terena Do mene dolaze neprijatni momenti, ali moram da ih prevaziđem.
Milinković je juče ostao bez pomoćnika u stručnom štabu Ilije Stolice.
-Zahvalio bih se Stolici i poželeo mu puno uspeha u karijeri. Ne bih želeo da duže širim priču zašto je otišao, pravi sagovornik je Ilija – zaključio je Milinković.
Prvotimac crno-belih Marko Jevtović ističe da očekuje pobedu nad holandskim predstavnikomz
-Svesni smo da nas očekuje težak meč. AZ je malo lošije ušao u sezonu, ali znamo da su kvalitetan rival. Dobra igra bi nam pomogla kako bi prevazišli nešto lošije rezultate – poručuje visoki vezista.
Utakmica prvog kola L grupe Lige Evrope između Partizana i AZ Alkmara igra se sutra od 21.05 na stadionu u Humskoj.

Povezana vest:  Rafael: Junajted može do titule