superliga srbije

Mladost pobedila Čukarički u gostima

Fudbaleri Mladosti iz Lučana pobedili su danas u Beogradu Čukarički sa 1:0, u prvoj utakmici 11. kola Super lige Srbije.Pobednički gol za Lučance postigao je Saša Jovanović u 35. minutu. Čukarički nije iskoristio jedanaesterac, a sve zanimljivo odigrano je praktično u prvom poluvremenu. 
Ovo je Mladosti bila treća pobeda i sada ima 13 bodova, dok Čukarički sada ima učinak od četiri pobede, četiri poraza i tri nerešena rezultata, tako da sada ima 15 bodova. Rivali su po kiši odigrali zanimljivo i uzbudljivo prvo poluvreme, dok se u drugom nije dešavalo skoro ništa.
Mladost je povela nakon što je Radomir Milosavljević sa oko 35 metara uputio dugu lošptu i pronašao Jovanovića, koji je sa oko 11 metara levo iskosa šutirao, a lopta je zakačila Marka Ranđelovića, promenila putanju i prevarila golmana Nemanju Stevanovića za 0:1.
Čukarički je propustio idealnu šansu da povede u 19. minutu. Penal je dosuđen kada je Vladimir Golemić u šesnaestercu oborio Petra Bojića. Jedanaesterac je izveo Igor Matić, ali mu je Nemana Krznarić odbranio šut.
Mladost je mogla da povede u prvom sledećem napadu. Radomir Milosavljević je šutirao sa oko 25 metara, a Stevanović je napravio paradu i odbio loptu, koja je otišla na levi bok do Aleksandra Lazevskog, koji je natrčao, šutirao, pogodio stativu, a lopta je po gol-liniji otišla do druge stative, odbila se i od nje, a defanzivac Filip Stojković je ispucao u aut.
Čukarički je imao idealnu priliku u prvom poluvremenu, ali je Bojić promašio prazan gol sa oko tri metra.
U drugom poluvremenu je stala kiša, ali jedino što je publika mogla da vidi je jedan ; dobar pokušaj Dragoljuba Srnića iz daljine, kao i izgledna šansa u kojoj je bio Gavao Da Silva Tijago, ali je on iz okreta pored svog čuvara šutirao sa oko pet metara preko gola. Ostale utakmice 11. kola igraju se za vikend.

Povezana vest:  Partizan lako pobedio Rad