uefa champions league

LIGA ŠAMPIONA, REZULTATI

Preokret Barselone, porazi Rome, Čelsija i Arsenala 

Fudbaleri Barselone i minhenskog Bajerna ostvarili su pobede, dok su Roma, Čelsi i Arsenal poraženi u večerašnjim utakmicama 2. kola Lige šampiona.
Branilac titule gubio je na Nou Kampu od Bajera iz Leverkuzena do pred sam kraj i sve je govorilo da ostaje bez ijednog boda, međutim, Katalonci su za samo dva minuta režirali preokret za trijumf.
Roberto i Suarez nadomestili su izostanak prve zvedze tima Lionela Mesija, kome predstoji duža pauza zbog povrede kolena.
Roma se obrukala na gostovanju ekipi beloruskog prvaka BATE Borisova, gubila je na poluvremenu čak sa 3:0, a u nastavku nije mogla više od dva postignuta gola za podnošljiv poraz (3:2).
U domaćoj ekipi blistao je bivši fudbaler Crvene zvezde Filip Mladenović, koji je bio dvostruki strelac, a ceo meč odigrao je i Nemanja Milunović.
Čelsi je pao na gostovanju Portu (1:2), klubu koji je zvezdane visine dostigao pod vođstvom njegovog sadašnjeg menadžera Žozea Murinja. Meč je obeležen rekordom golmana domaćina Ikera Kasiljasa, koji je protiv „plavaca“ upisao 152. nastup u Ligi šampiona.
U sastavu Čelsija Branislav Ivanović bio je kapiten, dok je Nemanja Matić ušao u igru u 73. minutu.
Veoma uzbudljiva utakmica odigrana je u Londonu, gde je Olimpijakos slavio protiv Arsenala (3:2) i ostavio favorizovane „tobdžije“ bez ijednog boda u grupi F.
Sugurnu pobedu zabeležio je minhenski Bajern, koji je kod kuće potopio ekipu zagrebačkog Dinama (5:0), uz het-trik Roberta Levandovskog. 
Makabi iz Tel Aviva srpskog trenera Slaviše Jokanovića nije uspeo da napravi iznenađenje i sruši ekipu Dinama iz Kijeva. Poražen je sa 2:0, mrežu Izraelaca čuvao je Predrag Rajković, Nikola Mitrović igrao je do 60. minuta, dok je u timu Ukrajinaca Radosav Petrović presedeo na klupi.
Zenit je slavio protiv belgijskog Genta (2:1) u čijem je sastavu celu utakmicu odigrao Stefan Mitrović, a najbolji srpski sudija Milorad Mažić vodio je meč na lionskom Žerlanu, gde je Valensija pobedila domaći Olimpik sa 1:0.
Rezultati:
E grupa:
Barselona – Bajer Leverkuzen 2:1 (Roberto 80, Suarez 82 – Papadopulos 22)
BATE Borisov – Roma 3:2 (Staševič 8, Mladenović 12, 30 – Žervinjo 66, Torosidis 82)
Tabela: Barselona 4 boda, Bajer Leverkuzen 3, BATE Borisov 3, Roma 1.
F grupa:
Bajern Minhen – Dinamo Zagreb 5:0 (Kosta 13, Levandovski 21, 28, 55, Gece 25)
Arsenal – Olimpijakos 2:3 (Volkot 35, Sančez 66 – Pardo 33, Fortunis 40, Finbogason 67)
Tabela: Bajern 6, Dinamo 3, Olimpijakos 3, Arsenal 0.
G grupa:
Makabi Tel Aviv – Dinamo Kijev 0:2 (Jarmolenko 4, Moraeš 50)
Porto – Čelsi 2:1 (Andre 39, Majkon 52 – Vilijan 45+2)
Tabela: Dinamo Kijev 4, Porto 4, Čelsi 3, Makabi 0.
H grupa:
Olimpik Lion – Valensija 0:1 (Feguli 42)
Zenit – Gent 2:1 (Dzjuba 35, Šatov 67)
Tabela: Zenit 6, Valensija 3, Gent 1, Olimpik Lion 1.
Sutra se sastaju Malme – Real Madrid, Šahtjor Donjeck – Pari Sen Žermen (A grupa), CSKA Moskva – PSV Ajndhoven, Mančester Junajted – Volfsburg (B), Astana – Galatasaraj, Atletiko Madrid – Benfika (C), Borusija Menhengladbah – Mančester Siti i Juventus – Sevilja (D).

Povezana vest:  Milošević: Privatizacija za oporavak Zvezde i Partizana