partiyan metalac slavlje

Fudbaleri Partizana otputovali za Nemačku

Fudbaleri Partizana otputovali su danas u Nemačku gde će protiv Augsburga igrati utakmicu drugog kola Grupe L Lige Evropa. ;Crno-beli su otputovali čarterom do Minhena odakle će autobusom do Augsburga, koji je udaljen oko 70 kilometra. Trener Partizana Zoran Milinković na put je poveo 20 fudbalera, a među njima je i Petar Grbić, kojeg je „bacio“ u drugi plan.
-Drago mi je što sam posle dužeg vremena u timu. Leže mi evropske utakmice, pokušaćemo da napadnemo i nametnemo svoj stil – rekao je Grbić novinarima uoči odlaska za Nemačku.
Partizan je u prvom kolu Grupe L Lige Evropa na svom terenu pobedio AZ Alkmar sa 3:2, dok je Augsburg izgubio na gostovanju od Atletik Bilbaa sa 1:3.
Crno-beli su prošlog vikenda savladali Voždovac i tako prekinuli seriju loših rezultata u Super ligi Srbije. Na drugoj strani, Augsburg je loše počeo sezonu u Bundesligi – trenutno je na 16. mestu na tabeli sa četiri boda, odnosno ima samo jednu pobedu, uz pet poraza i jedan remi.
-Očekuje nas teška utakmica protiv dobre ekipe. Augsburg nije baš najbolje startovao u Bundesligi, ali i dalje je to dobra ekipa, čvrsta i organizovana. Mislim da smo dobro spremili utakmicu i daćemo sve od sebe da se vratimo sa pozitivnim rezultatom – rekao je golman Patrizana Živko Živković.
Utakmica između Partizana i Augsburga igra se u četvrtak od 19.00. 

Povezana vest:  Rafael Markez napustio Barselonu