miodrag bozovic (2)

Božović: Subotica je „brdovita“, a biće i težak teren

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da očekuje težak meč protiv Spartaka u Suboticu, posebno jer je rival u prošlom kolu „čuvao“ igrače, ali da ne brine ako ekipa bude igrala kao do sada.
-Biće teško protiv Spartaka, cuvali su se za naš meč. Subotica je „brdovita“, biće loš teren i rival će dati od sebe da nas pobedi, uostalom kao i ostali iz lige. Što više pobeđujemo, veća je verovatnoća da kiksnemo. Trudićemo se da napravimo rekord, iako ga ne jurimo – rekao je Božović na konferenciji za medije na stadion Rajko Mitić.
Božović je dodao da ne brine za trijumf svog tima, ukoliko bude igrao kao do sada.
-Nadam se da ćemo uspeti da završimo jesenji deo prvenstva na prvom mestu. Posle toga pokušaćemo da dovedemo još dva ili tri pojačanja. Ne možemo uvek lepo i lepršavo da igramo, ali u Srbiji tereni nisu baš najbolji.
On je priznao da je na slatkim mukama u defanzivi jer za dva mesta konkurišu Luković, Jovanović i Pavićević.
-Za poziciju štopera konkurišu sva trojica, ko će igrati videćemo – dodaje crnogorski trener.
Božović je početkom ove nedelje omogućio Luki Joviću da bude sa omladinskom reprezentacijom Srbije, uprkos važnom meču sa Spartakom.
-Računamo na Jovića, on je naš igrač i biće u sastavu za Suboticu. Mislim da je reprezentacija Srbije važnija i od Crvene zvezde i Partizana, što je praksa svuda u svetu. Lično sam izašao u susret, on je naš igrač i voleo bih da ostane još tri godine u Zvezdi i sa njom nešto napravi, a ne da ode premlad u inostranstvo. Bez obzira na priče o procentima – zaključuje Božović.
Desni bek crveno-belih Marko Petković ističe da očekuje deveti trijumf u nizu.
-Želimo tri boda kako bismo što više pobegli konkurentima uoči plej-ofa – rekao je Petković.
Utakmica 12. kola Superlige između Spartaka i Crvene zvezde igra se sutra od 15 sati.

Povezana vest:  Crvena zvezda zaposlenima: Tesko je, ali imajte razumevanje