srbia albanija logo

FSHF: Utakmica u Elbasanu biće organizovana perfektno

Portparolka Fudbalskog saveza Albanije (FSHF) Jona Derviši rekla je danas Tanjugu da su sve karte za utakmicu između Albanije i Srbije rasprodate i poručila da će meč državnih timova biti organizovan perfektno. 
Ona je potvrdila da će 100 studenata iz Srbije prisustvovati utakmici u Elbasanu i da će oni biti gosti albanskih studenata.
-U ovom trenutku mogu da kažem da su sve karte za utamicu rasprodate. One su dugo bile u onlajn prodaji i sve su kupljene u rekordnom vremenskom periodu. Možemo da kažemo da se ta utakmica ovde smatra utakmicom veka – kazala je Derviši.
Što se tiče bezbednosti na predstojećem meču, portparolka FSHF navela je da su preduzete sve potrebne mere i da već postoji koordinacija između bezbednosnih službi i svih aktera, ali da ona o tome ne može da govori.
-Preduzete su mere od strane državne informativne agencije (SISH) i od strane državne policije da bi sve bilo organizovano u najboljem redu i da bi imali što bezbedniju utakmicu. Ne mogu da dam zvanične podatke, jer to je stvar Ministarstva unutrašnjih poslova, ali mogu da kažem da će organizacija meča biti perfektna – kazala je Derviši.
Prema njenim rečima, od strana Vlada Albanije i Srbije pokrenuta je inicijativa za kulturnu razmenu između mladih koja podrazumeva da 100 najboljih srpskih studenata dođe u Albaniju u budu gosti albanskih studenata.
-To će biti razmena iskustava i na kraju će oni zajedno otići da gledaju utakmicu između Albanije i Srbije u Elbasanu. Studenti nisu navijači, već gosti, i to je normalan proces koji potiče od sastanaka zvaničnika u Berlinu – rekla je Derviši.
Kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope između Albanije i Srbije igra se u Elbasanu 8. oktobra, a nosi poseban rizik pošto je prvi duel dva tima u oktobru prošle godine u Beogradu prekinut nakon incidenata koji su usledili, jer se u 41. minutu meča iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom tzv. Velike Albanije.
Sud za sportsku arbitražu u Lozani registrovao je meč sa 3:0 u korist Albanije, a nakon te odluke došlo je i do „razmene mišljenja“ na Tviteru između premijera Edija Rame i Aleksandra Vučića.
Dvojica premijera, kako je ranije najavljeno, zajedno će posmatrati utakmicu u Elbasanu.

Povezana vest:  Novi ugovor selektoru Estonije