dodic turska 1

Dodić: Najbitnije je da pobedimo Radnički

Trener Novog Pazara Mladen Dodić rekao je danas da njegovi fudbaleri moraju da poprave efikanost da bi pobedili Radnički u 12. kolu Super lige Srbije.“Imamo taj problem, kući smo prethodne dve utakmice dobili minimalnim rezultatom. Očekujem da će protiv Radničkog biti neizvesno do kraja i bio bih zadovoljan bilo kakvim trijumfom. Najbitniji su bodovi i plasman u plej-of, da bi ga ostvarili moramo pobeđivati u ovakvim utakmicama“, rekao je Dodić novinarima na Gradskom stadionu. Nišlije su na šestom mestu u Super ligi Srbije sa 16 bodova, dok je Novi Pazar osmi s bodom manje.
-Radnički drži trend od prošle sezone, primaju malo golova. Bolji su u gostima, gde su dobili Čukarički i odigrali nerešeno protiv Crvene zvezde i Partizana. Sledi nam teška utakmica, može da odluči jedan detalj, a nadam se da će ti detalji da budu na našoj strani. Verujem da će, uz pomoć publike, bodovi ostati ovde – kazao je Dodić.
Posle poraz od Borca u Čačku (2:1) na startu prvenstva, Radnički je u narednih 10 utakmica ostvario tri pobede i sedam nerešenih ishoda.
-Motivisani smo da im nanesemo poraz posle 10 utakmica i preskočimo ih na tabeli. Imaju kvalitet i taktičku disciplinu, odgovornu defanzivu, brze kontre i polukontre, od toga neće odustati – ocenio je Dodić.
U domaćem timu izostaće nedovoljno oporavljeni Ivan Todorović i Siniša Stevanović, koji je u prošlom kolu protov Crvene zvezde zadobio lakši potres mozga, a neizvestan je i nastup Jovana Damjanovića.
-Damjanović oseća povredu iz duela sa Zvezdom, očekujem da će moći da počne utakmicu. Svaki igrač nam je bitan, a pogotovo on, iako nije dao gol u prethodne tri utakmice – rekao je Dodić.
Štoper Jasmin Trtovac zaigraće u Novom Pazaru posle skoro šest godina.
-Nadam se da će iskustvo pred domaćom publikom biti pozitivno. Dečaki san mi je bio da Pazar igra u elitnom rangu, što se dogodilo. Pružiću maksimum, verujem u pobedu mog tima – rekao je Trtovac.
On je početkom 2010. godine otišao iz Novog Pazara u rumunski Gaz Metan Mediaš, čiji je dres nosio do kraja prošle sezone. „Mnogo toga se promenilo, dok sam igrao ovde bili smo prvoligaši. Pratio sam dešavanja u našem fudbalu putem medija, dugo sam bio odsutan i ne poznajem najbolje situaciju“, priznao je Trtovac.
Utakmica između Novog Pazara i Radničkog igraće se u subotu od 15.00 na Gradskom stadionu.

Povezana vest:  Kaljari pobedio Inter, Bolonja bolja od Lacija