Cristiano Ronaldo crveni dres

Ronaldo: Nisam ni sanjao da ću biti najbolji strelac

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo rekao je danas da, kada je zaigrao za „kraljevski“ klub, nije ni sanjao da će postati najbolji strelac u istoriji. Ronaldo je u pobedi Reala nad Malmeom u Ligi šampiona od 2:0 postigao oba pogotka i tako stigao do brojke od 324 gola u dresu tog španskog kluba.
On je tako na večnoj listi najboljih strelaca prestigao nekadašnjeg kapitena Raula, koji je za Real postigao gol manje. Treći na toj listi je Alfredo di Stefano sa 308 postignutih golova. Real je danas ogranizovao posebnu svečanost u čast Ronalda. Njemu je na svečanosti na stadionu Santjago Bernabeu uručen posebno napravljeni trofej, a ceremoniji su prisustvovali članovi njegove porodice i ostali fudbaleri „kraljevskog kluba“. 
-Za mene je ovo velika čast, nisam očekivao. Kada sam prvi put obukao dres Reala nisam mogao ni da zamislim da ću postati najbolji strelac kluba i tako prevazići velikog prijatelja Raula i veliku legendu Di Stefana. Veoma sam srećan – rekao je Ronaldo. 
-Želim da se zahvalim saigračima, pre svega. Bez njihove podrške i posvećonosti, ovo nikada ne bih uspeo – dodao je on.
Ronaldu je bilo potrebno 308 utakmica da stigne do 324 gola, dok je Raulu za njegov rekord bila potrebna 741 utakmica u periodu od 1994. do 2000. godine. 
-Ovo je veoma emotivan dan za sve navijače Reala. Ronaldo je postigao ono što se smatralo gotovo nemogućim. Ali, on je stigao do toga uz naporan rad i veliku odličnost – rekao je predsednik Reala Florentino Peres. 
-On je već legenda Real Madrida – dodao je Peres.
Ronaldo je golovima protiv Malmea „preskočio“ i cifru od 500 pogodaka u karijeri, odnosno sada je na brojki od 501 gola. Ronaldo je, takođe, najbolji strelac i u Ligi šampiona. On je do sada u najelitnijem fudbalskom takmičenju postigao 82 gola, odnosno pet više od Argentinca Lionela Mesija.

Povezana vest:  Policajac i vojnik među uhapšenima zbog ubistva navijača