murinjo ljut

Peti: Morinjo je pokazao mračnu stranu

Nekadašnji fudbaler Čelsija Emanuel Peti rekao je da je trener „plavaca“ Žoze Morinjo otkrio svoju mračnu stranu i da joj se u poslednje vreme sve više prepušta.Morinjo je ranije danas ocenio da trenutno prolazi kroz „najgori period u karijeri“, pošto njegov tima ima problema u Premijer ligi, a i on sam je bio kritikovan zbog odnosa sa bivšom lekarkom Evom Karneiro.
Peti je rekao da bi voleo da igra za Morinja, kao i da mnogo poštuje portugalskog stručnjaka, ali je istakao da je zabrinut zbog njegovog skorašnjeg ponašanja, ocenivši da se ponaša kao „tiranin“.
-Cenim Morinja, ali imam utisak da je u poslednje vreme isplivala na površinu njegova mračna strana. Potpuno je nejasan, ponaša se kao tiranin. Šteta, jer ga stvarno cenim i voleo bih da igram za njega. Ima neku ludu stranu koja mi se sviđa. Antikonformista je, govori šta mu je na umu. Ima poverenja u svoje metoda. Ja ga gledam kao na gurua – rekao je Peti za sajt Gol (goal.com).
Ovaj nekadašnji vezni fudbaler igrao je za Čelsi od 2001. do 2003. a sa reprezentacijom je osvojio i Svetsko i Evropsko prvenstvo.
-Niko nije uradio šta i on sa klubovima koje je vodio. Ljudi govore da je Morinjo idiot, da je iritantan, megaloman, paranoik ili štagod, ali moramo da budemo iskreni: osvajao je trofeje sa svakim timom koji je vodio, osim Lige šampiona sa Real Madridom – rekao je Peti.
Njemu se naročito nije svidelo kako se trener poneo kada je lekarku Karneiro oterao sa terena, a onda i suspendovao zbog toga što je ona utrčala u teren u finišu utakmice da pomogne povređenom Edenu Azaru i tako ostavila Čelsi sa igračem manje.
-Nije mi se svidelo šta se desilo sa Evom Karneiro. Da se desilo daleko od javnosti pa da je to nekako procurelo u medije, prihvatio bih, ali sve se desilo javno. Svi su to videli. Nije krio svoje uvrede. Bilo je to degradirajuće i uvredljivo, tako da razumem zašto nije htela da se vrati na posao – rekao je Peti.

Povezana vest:  Nejmar: Braniću Mesija do smrti