Arsenal v Manchester United

Arsenal deklasirao Junajted, Totenhemu bod u Velsu

Fudbaleri Arsenala savladali su danas ekipu Mančester Junajteda sa 3:0, dok su Svonsi i Torenhem odigrali nerešeno 2:2, u preostalim utakmicama 8. kola engleske Premijer lige.
Tim Arsena Vengera u derbiju na Emiratima obezbedio je nedostižnu prednost već u prvom poluvremenu, kada je igrom deklasirao „crvene đavole“ sa Old Traforda.
Predvođeni izvrsnim Aleksisom Sančezom „tobdžije“ su u tom periodu pružile briljantnu partiju, Junajted nije imao rešenja da zaustavi raspoloženi domaći tim i može se reći da je golman De Hea sa tri gola u mreži još i dobro prošao.
Ovim trijumfom Arsenal je preuzeo drugo mesto na tabeli i sada zaostaje samo dva boda za vodećim Mančester Sitijem.
Totenhem je na gostovanju u Velsu dva puta gubio od Svonsija, ali je na kraju iščupao bod kojim je ostao na osmoj poziciji.
Ranije danas Everton i Liverpul u gradskom derbiju podelili su bodove (1:1).
Arsenal – Mančester Junajted 3:0 (Sančez 6, 19, Ozil 7)
Svonsi – Totenhem 2:2 (Ajev 16, Kejn 31. autogol – Eriksen 27, 65)
Everton – Liverpul 1:1 (Lukaku 45+1 – Ings 41)
Odigrano u subotu: Bornmut – Votford 1:1, Aston Vila – Stouk 0:1, Čelsi – Sautempton 1:3, Kristal Palas – VBA 2:0, Mančester Siti – Njukasl 6:1, Norič – Lester 1:2, Sanderlend – Vesthem 2:2.
Tabela: Mančester Siti 18 bodova, Arsenal i Mančester Junajted po 16, Kristal Palas i Lester po 15, Vesthem 14, Everton i Totenhem po 13, Sautempton i Liverpul po 12, itd.

Povezana vest:  Herta ponizila aktuelnog šampiona

PHOTO: Julian Finney/Getty Images Sport