babovic saponjic par cukGrbić: Ja preuzimam svu odgovornost, ne razumem mržnju prema Baboviću

Fudbaler Partizana Petar Grbić preuzeo je danas na sebe svu odgovornost za poraz od Čukaričkog, rekavši da je narušio hijerarhiju kada je odlučio da šutira prvi penal, rekavši da je to uradio iz velike želje da se što pre vrati u formu.
-Preuzimam svu odgovornost za ovaj poraz. Kod nas se zna ko izvodi penale, a ko ne. Ja sam preuzeo tu odgovornost kod prvog penala iz želje da se što bolje vratim na teren iz svog samopouzdanja. Ovaj penal ga sigurno nije ubio, ali je Stefanu sigurno bilo mnogo teže i veći pritisak da izvede drugi penal. Mislim da bi on postigao gol da je šutirao prvi penal – rekao je Grbić novinarima.
Čukarički je večeras pobedio sa 1:0 iako je meč završio sa 10 igrača. Partizan je promašio dva penala, prvi Grbić, a drugi Stefan Babović.
-Idemo dalje. Mnogo mi je teško da pričam. Vratio sam se na teren sa velikom željom da da pokažem sve, zato sam i uzeo da pucam taj penal. Ja snosim najveću krivicu, ni stručni štab, ni uprava, nego ja, jer se zna hijerarhija ko izvodi, ko ne. Da je neko drugi pitao Stefana, on mu verovatno ne bi dozvolio, ali meni jeste jer smo u dobrim odnosima. Idemo dalje, izaći ćemo iz ovoga još jači i sve ovo će se sutra juče zvati – rekao je Grbić.
Partizan je takmičenje u Ligi Evropa počeo sa dve vezane pobede, kod kuće protiv AZ Alkmara i u gostima protiv Augsburga. U Super ligi već zaostaje 12 bodova za liderom Crvenom zvezdom.
-Velika je razlika, ja ne znam šta se nama dešava u domaćem prvenstvu. Mislim da pokazujemo pravo lice u Evropi. Ali, kad ovde jednom pobedimo, niko nas više neće zaustaviti – rekao je Grbić.
Posle meča, deo navijača sa istočne tribine vređao je Babovića, a on im je nepristojno gestikulirao, dok ga Grbić nije smirio.
-Mislim da niko od nas nije to zaslužio, a kamoli on, pogotovo četiri dana posle onakve partije u Nemačkoj, gde je bio naš najbolji igrač, iako je Žile (Andrija Živković) dao dva gola. Stefan mnogo voli ovaj klub i mnogo je doneo ovom klubu i mislim da nije u redu da se tako pojedini ljudi ophode prema njemu. Pre četiri dana meč karijere za Partizan, nijedan izgubljen pas, a danas…ja ne znam odakle nekim ljudima tolika mržnja – rekao je Grbić

Povezana vest:  Davidov i Mijić žele da opravdaju dolazak u Partizan

 

PHOTO: A.K./ATAIMAGES