portugal-serbia-2

Fudbaleri Srbije otputovali u Albaniju

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je danas u Albaniju, gde će igrati pretposlednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Fudbaleri i stručni štab su čarterom otputovali u Tiranu, gde će biti smešteni, a sutra će otputovati u Elbasan, gde će od 20.45 igrati protiv Albanije, pretposlednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.
Sa fudbalerima i stručnim štabom otputovao je veliki broj funkcionera FŠ i novinara. Konferencija za novinare će umesto na stadionu, iz bezbednosnih razloga biti održana u hotelu u Tirani, a srpski reprezentativci večeras neće imati trening.
Mere obezbeđenja pred utakmicu su velike, posle incidenata na utakmici u Beogradu. Srbija je izgubila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, pošto je poslednja na tabeli Grupe I sa jednim bodom.
„Orlovima“ su oduzeta tri boda zbog incidenata i prekinute utakmice sa Albanijom u Beogradu prošlog oktobra, kada su navijači ušli na teren pošto je dron sa zastavom Velike Albanije leteo iznad terena Partizanovog stadiona.
Takmičenje u kvalifikacijama Srbija će završiti 11. oktobra utakmicom s Portugalom u Beogradu, na stadionu Partizana od 18 časova.
U Grupi I prvi je Portugal sa 15 bodova iz šest utakmica, druga je Danska sa tri boda manje, ali i utakmicom više. Albanija je treća sa 11 bodova iz šest mečeva, a Jermenija je sakupila dva boda iz sedam utakmica.

Povezana vest:  Luksemburgo dobio otkaz u Atletiko Mineiru