srbia albanija logo

Delegacija FSS na bezbednosom sastanku u Elbasanu

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u sastavu komesar za bezbednost Milivoje Mirkov, generalni sekretar Nebojša Ivković i sektetar stručnog štaba Akeksandar Boškovic trenutno je u Elbasanu na poslednjem bezbednosnom sastanku uoči večerašnje utakmice, javlja Tanjugov reporter iz Tirane.
Na sastanku, koji je uobičajen prema pravilima UEFA su predstavnici domaćeg saveza, lokalne policije, ali i komesar za bezbednost UEFA.
Autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije kamenovan je sinoć u Tirani na putu od aerodroma do hotela Šeraton, gde su se kasnije smestili.
Tokom incidenta niko nije povređen, osim što je slomljen prozor na autobusu. Komesar za bezbednost FSS Mirkov ne isključuje mogućnost da se utakmica protiv Albanije u Elbasanu i ne odigra ukoliko bude ugrožena bezbednost srpskog državnog tima.
-Na jednoj deonici bačeno je nekoliko kamenica i slomljeno je bočno staklo iza vozača. Odmah je reagovalo naše obezbeđenje, kao i albanska policija, tako da smo bezbedno stigli do hotela. Svi smo zabrinuti zbog incidenta i razmatramo situaciju da ne dođe do novog. Tražili smo dodatne garancije i u zavisnosti od dešavanja preduzećemo odgovarajuće mere – izjavio je Mirkov.
Kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope između Albanije i Srbije igra se u četvrtak u Elbasanu od 20.45 sati.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, VESTI