IMG 3167

Svetski mediji: Srpski autobus kamenovan godinu posle drona

Svi svetski mediji preneli su vest o kamenovanju jednog od dva autobusa koji je prevozio srpske fudbalere od aerodroma ka Tirani, uoči današnjeg meča kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016.
Autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije kamenovan je sinoć u Tirani na putu od aerodroma do hotela Šeraton, gde su se kasnije smestili.
Tokom incidenta niko nije povređen, osim što je slomljen prozor na autobusu.
Francuski L’Ekip u naslovu konstatuje da je srpski autobus kamenovan „godinu dana posle afere sa dronom u Beogradu“.
„Odnosi izmedu dve zemlje ekstremno su zategnuti posle utakmice koja je odigrana prošlog oktobra u Beogradu“, navodi L’Ekip i podseća da je taj meč bio prekinut „zbog ozbiljnih incidenata“, koji su proizveli i političku krizu.
Francuski sportski dnevnik navodi da je najnoviji incident izazvao ljutnju u delegaciji Fudbalskog saveza Srbije, kao i kod ministara sporta i spoljnih poslova koji su uložili protestnu notu albanskoj ambasadi u Beogradu.
Rojters ističe da je autobus sa srpskim fudbalerima kamenovan godinu dana posle utakmice u Beogradu koja je prekinuta u pravom haosu.
Britanska agencija navodi da je Albanija preduzela opsežne bezbednosne mere uoči politički osetljivog meča, s obzirom da je prva utakmica u Beogradu prekinuta zbog drona, koji je leteo nad stadionom Partizana noseći mapu takozvane Velike Albanije, što je izazvalo masovnu tuču na terenu.
Britanski „Gardijan“ ističe da su pred meč u Eljbasanu preduzete „ekstremne mere za ekstremne prilike“.
Utakmica između Albanije i Srbije počinje u 20,45.

Povezana vest:  Jarošik se vratio u Spartu iz Praga