zoran popovic pred partizan

Popović: Da Partizanu krene i u domaćem šampionatu

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Zoran Popović rekao je danas da se nada da će, posle promene trenera i imenovanja Ljubinka Drulovića za šefa stručnog štaba, crno-beli beležiti dobre rezultate i u Super ligi Srbije.
Partizan je danas zbog nezadovoljavajućih rezultata u prvenstvu sporazumno raskinuo ugovor sa trenerom Zoranom Milinkovićem i na njegovo mesto postavio je svog bivšeg igrača Ljubinka Drulovića.
-Pre svega, želeo bih da se zahvalim Milinkoviću na uspehu koji je ostvario. Ispunio je uglavnom sve ciljeve koje je Upravni odbor postavio: osvojili smo titulu, ušli smo direktno u Ligu Evrope. Naravno, rezultati u domaćem prvenstvu nisu onakvi kakvi smo očekivali i mi smo napravili dogovor sa njim o sporazumnom raskidu radnog odnosa – rekao je Popović za sajt kluba. 
Aktuelni šampion Srbije je u 13 prvenstvenih utakmica ostvario šest pobeda, imao tri remija i pretrpeo četiri poraza, odnosno ima samo jednu pobedu u poslednjih šest kola.
-Kada je u pitanju domaće prvenstvo, situacija u kojoj se mi nalazimo, i rezultati koji su postignuti, su blago rečeno, neobjašnjivi – naveo je Popović.
-Ako uzmemo u obzir samo poslednju utakmicu – Partizan u prvom poluvremenu odigra evropsku utakmicu, odigra fenomenalno u svim fazama, bez greške, a u drugom poluvremenu se isti ti igrači ne prepoznaju na terenu. Nešto se tu dešavalo i to je za mene neobjašnjivo – dodao je on. 
Popović je istakao da smatra da Partizan ima jako dobar igrački kadar. 
-Mi to pokazujemo u Evropi. Jednostavno, pobediti Nemce u Augzburg, odigrati sa Holanđanima jednu fenomenalnu utakmicu… U Evropi prikazujemo sjajne igre, sjajne rezultate, u domaćem prvenstvu nam jednostavno ne ide od ruke – rekao je Popović. 
-Naravno da tu nema ni sportske sreće, ali ne možemo da se vadimo na tu sportsku sreću. Nadam se da je ovo rešenje koje smo danas napravili od toga da napravi prošlost i da će Partizanu da krene sa dobrim rezultatima i u domaćem prvenstvu – naveo je predsednik Partizana.
Partizan nema sportskog direktora, a Popović je rekao da je na današnjoj sednici Upravnog odbora svim članovima tog tela „postavio zadatak“ da se u narednih desetak dana spreme i izađu sa predlogom ko bi mogao da preuzme tu funkciju. 
-Danas smo doneli odluku da održimo sednicu Upravnog odbora u narednih desetak dana, na kojoj će jedina tema biti postavljanje sportskog direktora… Znamo svi da je to mesto itekako potrebno da bi se postizali pozitivni rezultati – rekao je Popović.

Povezana vest:  Brazil ne staje pod vođstvom Dunge, pobeđen i Čile