uefa champions league

LIGA ŠAMPIONA

Di Marija ruši „svoje“, Junajted se rado seća Moskve

Derbi drugog dana trećeg kola Lige šampiona igra se u Parizu između Pari Sen Žermena i madridskog Reala, a u centru pažnje biće Anhel Di Marija. Argentinac je pre samo nešto više od godinu dana bio jedan od najzaslužnijih za Realov 10. trofej u elitnom evropskom takmičenju, ali je klub, uprkos negodovanju navijača, odlučio da prihvati 80 miliona evra od Mančester Junajteda. Di Marija se nije snašao na Ostrvu, pa će sada u PSŽ-u biti jedna od glavnih pretnji po golmana Kejlora Navasa.
„Ukoliko postignem gol protiv Reala sigurno ga neću proslaviti. Zauvek će mi u srcu ostati pehar Lige šampiona sa Realom“, poručio je 27-godišnji krilni fudbaler.
Trenera gostiju Rafaela Beniteza brine to što će na Parku Prinčeva zbog povreda biti bez Gereta Bejla i Karima Benzeme.
Ova dva tima su skoro sigurno već u drugoj rundi, dok će prvi duel za nastavak evropske priče kroz Ligu Evrope igrati Malme i Šahtjor.
Najneizvesnije stanje trenutno je u B grupi, pošto sve četiri ekipe imaju po tri boda.
Mančester Junajted se vraća u Moskvu, na mesto uspeha gde je osvojio posleđnu titulu prvaka Evrope 2008. godine. Izabranici Luja van Gala u dobrom raspoloženju dočekuju meč sa CSKA, posle ubedljive pobede nad Evertonom (3:0) u Premijer ligi.
„Nadam se da ćemo posle Evertona krenuti u seriju pobeda. Nisam glup da menjam formulu uspeha, pa će isti sastav izaći protiv CSKA“, jasan je bio holandski trener.
CSKA, srpskog fudbalera Zorana Tošića, u domaćem šampionatu nije doživeo poraz na prethodnih 19 utakmica i nalazi se na prvom mestu, ali Liga šampiona je znatno kvalitetnije takmičenje.
U drugom meču iste grupe u Nemačkoj se sastaju Volfsburg i PSV iz Ajndhovena.
Lider Premijer lige Mančester Siti uoči duela sa Seviljom ima mnogo problema sa povredama, pa su van stroja Serhio Aguero, David Silva Aleksandar Kolarov i Samir Nasri. Ovaj duel biće viuše od običnog za Hezusa Navasa, jer je poznato koliko je brzonogom fudbaleru bilo teško da napusti Sevilju, u kojoj je odigrao više od 400 utakmica i osvojio dva trofeja UEFA kupa.
Španci se ne mogu pohvaliti dobrim partijama u Primeri jer se nalaze na 12. mestu, ali to im neće smetati da pokušaju da naprave iznenađenje na Etihadu.
Vicešampion Evrope Juventus u Torinu dočekuje Borusiju iz Menhengladbaha, koja je bez bodova. Ekipa Masimilijana Alegrija u Ligi šampiona ima dve pobede i novom bi se približila prolazu dalje.
U okvriru C grupe, lider Benfika ima priliku da pobedom u Istanbulu protiv Galatasaraaj overi vizu za osminu finala, dok je Atletiko veliki favorit u Madridu protiv debitanta Astane sa Nemanjom Maksimovićem.
A grupa:
Malme – Šahtjor
PSŽ – Real Madrid
Tabela: Real 6, PSŽ 6, Malme 0, Šahtjor 0.
B grupa:
CSKA Moskva – Mančester Junajted
Volfsburg – PSV Ajndhoven
Tabela: PSV 3, Mančester 3, CSKA 3, Volfsburg 3.
C grupa:
Atletiko Madrid – Astana
Galatasaraj – Benfika
Tabela: Benfika 6, Atletiko 3, Galatasaraj 1, Astana 1.
D grupa:
Juventus – Borusija Menhengladbah
Mančester Siti – Sevilja
Tabela: Juventus 6, Sevilja 3, Mančester Siti 3, Borusija 0.
Sve utakmice su na programu sutra od 20.45 sati.

Povezana vest:  Kapelo izostavio Aršavina iz ekipe za start kvalifikacija