anceloti press

Anćeloti: Vratio bih se u Milan, eventualno u Romu

Italijanski fudbalski trener Karlo Anćeloti izjavio je danas da bi u Seriji A mogao da radi samo u Milanu ili Romi, ali da trentuno razmišlja o ponudama klubova iz inostranstva.
-Ako bih se vratio u italijanski fudbal, to bi isključivo bio Milan, eventualno Roma. U svakom slučaju, trenutno sam bliži inostranim klubovima. Bio sam na korak od povratka u Milan ovog leta, ali sam želeo da se odmorim – rekao je Anćeloti za Gazetu delo Sport.
Uprava Milana odlučila je da angažuje bivšeg selektor Srbije Sinišu Miahjlovića, koji se trenutno nalazi pod velikim pritiskom zbog slabih partija rosonera.
-Potrebno je strpljenje i vreme da sve dođe na svoje mesto, jer ekipa je imala dosta promena. Klub je uložio mnogo i očekivao se bolji početak sezone, zato je Mihajlović sad pod pritiskom. Naporan rad je jedini lek za izlazak iz krize – poručio je Anćeloti.
On je dodao da ga reprezentacije ne zanimaju i da će se naredne sezone vratiti klupskom fudbalu.
-Vratiću se fudbalu sledeće sezone, ako me neko bude želeo. To će sigurno biti klub, a ne reprezentacija, jer volim da radim svaki dan na terenu i budem u kontaktu sa igračima – rekao ja 56-godišnji stručnjak.
Anćeloti je tokom karijere bio trener Ređine, Parme, Juventusa, Milana, Real Madrida i Pari Sen Žermena.
Tri puta je bio prvak Evrope, dva puta sa Milanom, 2003. i 2007. godine i 2014. sa Realom, kome je doneo prvi trofej Lige šampiona posle 12 godina.

Povezana vest:  Povređene fudbalerke Bačke iz Žablja