superliga srbije

SUPER LIGA SRBIJE

Zvezda dočekuje OFK, a Čukarički Vojvodinu

Utakmicama 16. kola za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, a prvoplasirana Crvena zvezda će u subotu dočekati OFK Beograd. Mečevima 16. kola Super lige ;počeće drugi deo šampionata, koji se od ove sezone igra u trokružnom sistemu takmičenja.
Ekipa Miodraga Božovića će sutra od 17.00 na stadionu Rajko Mitić, posle pobede u Kupu Srbije nad Bačkom, dočekati OFK Beograd protiv kog će pokušati da zabeleži 14. uzastopni trijumf, a 13. u nizu u prvenstvu Srbije i zadrži ubedljivo vođstvo na tabeli.
Zvezda i OFK Beograd sastali su se u prvom kolu Super lige letos na Vračaru u utakmici koja je izazvala mnogo spekulacija u javnosti, pošto su crveno-beli na poluvremenu gubili sa 0:2, a na kraju su trijumfovali sa 6:2.
Crvena zvezda će protiv OFK Beograda nastupiti bez najboljeg strelca lige Aleksandra Kataija, koji je u prethodnoj utakmici sa Borcem u finišu susreta dobio četvrti žuti karton u sezoni, pa mu sledi suspenzija od jedne utakmice, kao i Savi Pavićeviću.
OFK Beograd, koji zauzima 11. mesto, je tokom nedelje u Gornjem Milanovcu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao Metalac, zabeležio drugu pobedu u nizu i izborio plasman u osminu finala Kupa, pa u utakmicu sa crveno-belima ulazi u dobrom raspoloženju.
Od 14.00 u subotu Voždovac će u malom gradskom derbiju dočekati Rad, dok će u Ivanjici od 15.00 Javor ugostiti Novi Pazar. Šampion Srbije, Partizan će od 16.00 u nedelju u Gornjem Milanovcu igrati protiv Metalca. Ekipa Ljubinka Drulovića je u sredu pobedila Sinđelić sa 2:0 u Kupu, a dan ranije je posle osam meseci dobila i sportskog direktora – Ivicu Ilieva.
Crno-beli u prvenstvu Srbije zauzimaju treće mesto sa 25 bodova, čak 16 manje od „večitog“ rivala, dok je Metalac 15. sa 12.
Derbi kola igraće se od 17.00 u nedelju na Banovom Brdu između Čukaričkog i Vojvodine. 
Beogradska ekipa je u znatno boljoj formi, jer je na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjma zabeležila četiri pobede i jedan remi, ali „Lale“ će imati motiva da se iskupe za letošnji ubedljiv poraz u Novom Sadu, kada su izgubili sa 0:4.
Jedna od interesantnijih utakmica trebalo bi da se igra ;od 14.00 u nedelju ;u Nišu, gde se sastaju drugoplasirani Borac i petoplasirani Radničnki. Obe ekipe su u seriji dobrih rezultata. U istom terminu u Lučanima će se satati Mladost i Jagodina, a u Surdulici Radnik i Spartak iz Subotice.

Povezana vest:  Nikolić: Bićemo bolji, ali je sledeća sezona pravo merilo