uefa champions league

LIGA ŠAMPIONA

Arsenal gostuje u Minhenu, Čelsi u Londonu protiv Dinama iz Kijeva

Fudbaleri Arsenala pokušaće sutra na gostovanju protiv Bajern Minhena u utakmici četvrtog kola da zabeleže drugu pobedu u Grupi F Lige šampiona. Arsenal je pre dve nedelje u Londonu slavio sa 2:0 protiv nemačkog kluba i tako zabeležio prvu pobedu ove sezone u Ligi šampiona.
Ekipi Arsena Vengera je potrebna pobeda u Minhenu u utakmici četvrtog kola, kako bi zadržala realne šanse za plasman u osminu finala.
Arsenal je na poslednja dva gostovanja u Minhenu osvojio četiri boda. Prošle sezone u osmini finala Lige šampiona, londonski tim je odigrao nerešeno sa Bavarcima, a u sutrašnji meč ulazi s nadom da će ostvariti isti rezultat.
U Atini će se sastati Olimpijakos i Dinamo iz Zagreba. Grčki tim je u Zagrebu pre dve nedelje trijumfovao sa 1:0, i na taj način došao do druge pobede u Ligi šampiona. Dinamo je u prva tri kola ostvario samo jednu pobedu, pa im je protiv Olimpijakosa potreban trijumf, kako bi ostali u trci za plasman u narednu fazu takmičenja.
Fudbaleri Rome će pred svojim navijačima protiv Bajera iz Leverkuzena u meču Grupe E pokušati da dođu do prvog trijumfa u Ligi šampiona.
Pre dve nedelje u Nemačkoj viđen je spektakulran meč koji je završen bez pobednika, iako je viđeno čak osam golova.
Roma uoči sutrašnje utakmice zauzima poslednje mesto u grupi sa dva boda, pet manje od lidera Barselone i dva manje od drugoplasiranog Bajera.
Barselona, koja je u pre dve nedelje slavila na gostovanju, pred svojim navijačima ne bi trebalo da ima mnogo problema protiv BATE Borisova. Eventualnom pobedom i porazom Rome ili Leverkuzena, ekipa Luisa Enrikea će izboriti plasman u osminu finala.
Dosta uzbuđenja se očekuje u Grupi G, gde će u Londonu prvak engleske Čelsi koji se nalazi u velikoj rezultatskoj krizi, protiv Dinama iz Kijeva tražiti drugu pobedu u Ligi šampiona.
Britanski mediji poslednjih dana spekulišu da će trener Čelsija Žoze Morinjo dobiti otkaz za vikend, jer u Premijer ligi njegova ekipa posle 11. kola zauzima 15. mesto sa 11 bodova, pa bi meč protiv Dinama mogao da mu bude poslednji na klupi „plavaca“.
Čelsi u Grupi G zauzima treće mesto sa četiri boda, dok je Dinamo drugi sa pet. U drugom meču Grupe G u Izraelu se sastaju poslednjeplasirani Makabi iz Tel Aviva i prvoplasirani Porto.
Izraelski tim do sada u Ligi šampiona nije osvojio ni bod, a sutra će imati izuzetno težak zadatak protiv Porta, koji bi pobedom u Tel Avivu došao na korak od plasmana u osminu finala najjačeg evropskog takmičenja.
Lion će u utakmici Grupe H dočekati Zenit iz Sankt Peterburga, a Gent će ugostiti Valensiju. ;
Zenit je u prva tri kola ostvario tri trijumfa, pa je sada nadomak plasmana u narednu fazu Lige šampiona, dok bi Lion u slučaju poraza izgubio sve šanse za plasman u narednu fazu takmičenja, pošto posle tri utakmice ima jedan bod.
Belgijski Gent se nalazi u istoj situaciji kao i Lion, pa protiv Valensije koja ima sedam bodova mora da traži pobedu ukoliko želi da se plasira u narednu fazu takičenja.
Sve utakmice četvrtog kola Lige šampiona igraće se sutra od 20.45.

Povezana vest:  Vahid Halilhodžić novi trener Dinama iz Zagreba