FUDBALSKA-LOPTA

Sukob navijača Olimpijakosa i Dinama iz Zagreba

Navijači fudbalskih klubova Olimpijakos i Dinamo Zagreb sukobili su su se kasno sinoć u Atini, ali nije bilo ozbiljnije povređenih, preneli su danas hrvatski mediji. Kako piše hrvatski portal jutarnji.hr, oko 30 navijača Olimpijakosa motorima su preprečili put taksiju u kom su bila četvorica pristalica Dinama, koji su doputovali u Atinu na meč Lige šampiona.
Pristalice Olimpijakosa su kacigama i palicama razbili vetrobransko staklo taksi vozila, te su na zadnje sedište bacili baklje i dimne bombe, koje su, prema pisanju hrvatskih medija, zapalile Dinamove navijače.
Pozivajući se na grčke medije Jutarnji list navodi da je samo pukom srećom izbegnuta tragedija, odnosno smrt navijača iz Hrvatske koji su uspeli da pobegnu.
Navijačima Olimpijakosa pre dve nedelje ;nije bilo dozvoljeno da prisustvuju utakmici Lige šampiona protiv Dinama u Zagrebu.
Prema navodima Jutarnjeg lista, grčka policija je uhapsila nekoliko navijača, među kojima je bilo i pristalica Crvene zvezde koji su u Atinu doputovali na utakmicu Lige šampiona između Olimpijakosa i Dinama Zagreba.
Utakmica četvrtog kola Grupe F Lige šampiona između Olimpijakosa i Dinama iz Zagreba igraće se sutra od 20.45 u Pireju.

Povezana vest:  Zenga: Treba nam dobra utakmica