Arsene Wenger 2011

Arsenalu teoretske šanse, Venger veruje u prolaz

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da će se njegova ekipa boriti do samog kraja za prolaz grupe Lige šampiona, iako ima minimalne šanse za to.
-I dalje postoji šansa da se plasiramo u drugu fazu. Ali, moraćemo da shvatimo da je ta šansa minimalna – rekao je Venger britanskim medijima.
Arsenal je u sredu uveče deklasiran u Minhenu, gde je sa 5:1 izgubio od Bajerna, posle čega je ostao samo s teoretskim šansama za prolaz dalje. Londonski klub dva kola pre kraja grupne faze ima tri boda, koliko i Dinamo Zagreb, a šest manje od Bajerna i Olimpijakosa.
-Ostaje nam mala nada. Biće veoma tesno, ali ćemo se boriti do samog kraja. Nadaćemo se da će Bajern pobediti Olimpijakos i da ćemo mi dobiti Dinamo u Londonu. To bi nas stavilo u dobru poziciju pred poslednje kolo – kazao je Venger.
Prema njegovim rečima, razlog za loš rezultat u Minhenu je loša igra u odbrani.
-Defanzivno smo bili ekstremno loši. Nismo izgledali kao tim koji može da igra zajedno. Ludo je to što je delovalo kao da smo stvarali šanse, ali smo imali razočaravajući učinak. Nije bilo presinga, koncentracije, duela. Gledali smo ih kako igraju. Oni su dobar tim i mi smo to platili – rekao je trener Arsenala.
Problem Arsenala pred nastavak može da bude to što su se povredili desni bek Ektor Belerin i štoper Loran Košelni, koji bi trebalo da propuste bar utakmicu sa Totenhemom u Premijer ligi za vikend. 

Povezana vest:  Bekam produžio boravak u Totenhemu