superliga srbije

Remi Borca i Voždovca, pobeda Radničkog

Fudbaleri Borca i Voždovca odigrali su danas u Čačku nerešeno 1:1, dok je Radnički u gostima savladao OFK Beograd sa 2:0, u utakmicama 17. kola Super lige Srbije.
Mladost je protiv Novog Pazara nastavila seriju utakmica bez poraza u prvenstvu Srbije, pošto su slavili sa 3:1, dok su u Subotici Spartak i Javor odigrali nerešeno bez golova.
U Čačku je odigrana zanimljiva utakmica, na kojoj nije bilo pobednika.
Borac je poveo u 71. minutu, a strelac je bio Srđan Vujaklija, koji je odlično odreagovao nakon što je loptu ka njemu glavom poslao Dušan Mićić.
Ipak, samo tri minuta kasnije izjednačuje Voždovac, što je, kako se ispostavilo, bio i konačan rezultat. Gol je postigao Obiora Odita.
Borac je drugi na tabeli sa 31 bodom, dok je Voždovac osmi sa 22. ;
Radnički iz Niša je na Karaburmi savladao OFK Beograd, kome je to bio treći poraz na poslednjih pet utakmica.
„Romantičari“ su u 33. minutu mogli do prednosti, pošto je arbitar dosudio jedanaesterac nakon što je ;Aleksandar Mrščević oborio Milana Savića, međutim, Ivica Jovanović je sa 11 metara pogodio stativu.
OFK je dekocentrisano počeo drugo poluvreme, što je Radnički iz Niša iskoristio i posle samo dvadesetak sekundi igre stigao do prednost. Nikola Aščerić je probio po levom boku i dodavanjem na drugu stativu izbacio celu odbranu beogradskog kluba i uposlio Antona Zemljanuhina, koji je lako sa nekoliko metara zatresao mrežu Stefana Čupića.
Konačan rezultat na Karaburmi posle sjajne kontre postavio je Aščerić u 76. minutu, a asistent je bio Marko Blažić.
Radnički iz Niša zauzima treće mesto u Super ligi sa 28 bodova, dok je OFK 13. sa 15.
Mladost je posle preokreta u gostima savladala Novi Pazar sa 3:1 i tako zabeležila devetu utakmicu u nizu na kojoj osvaja bodove u prvenstvu Srbije.
Domaćin je poveo u 26. minutu golom Vladimira Radosavljevića. Siniša Stevanović centrirao je sa desne strane i na drugoj stativi pronašao Irfana Vusljanina, koji je glavom loptu spustio do Radosavljevića, a ovaj je lako sa tri metra zatresao mrežu Nemanje Krznarića.
Mladost je sjajnom igrom u drugom delu utakmicu stigla do preokreta i druge uzastopne pobede u Super ligi.
Tome Kitanovski je u 56. minutu udarcem sa oko 25 metara doneo izjednačenje, da bi preokret doneo Mišel Vajan u 71. posle kontranapada.
Konačan rezultat svojim drugim golom psotavio Kitanovski u 76. minutu.
Mladost posle 17 odigranih utakmica zauzima sedmo mesto u Super ligi sa 23 boda, dok je Novi Pazar 11. sa 20.

Povezana vest:  EURO 2012, Marvjik: Mora nešto da se menja