Vincente Del Bosque

Del Boske: Dijego Kosta je važan reprezentaciji Španije

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da će napač Čelsija Dijego Kosta imati važnu ulogu u državnom timu, uprkos lošoj formi Brazilca u svom klubu.
Kosta je prošle godine izabrao da igra za reprezentaciju Španije, a ne za Brazil i očekivalo se da će pružiti igre kakve je pružao u Atletiko Madridu i u prvoj sezoni u Engleskoj.
On je, međutim, za Španiju do sada igrao devet utakmica i postigao jedan gol i to u utakmici protiv Luksemburga (4:0), a slično igra ove sezone i za Čelsi, za koji je u 15 mečeva postigao tri gola.
Del Boske je u izjavi za britanski Gardijan rekao da Kosta dobro radi i da je koristan ekipi i odbacio je tvrdnje da Kostin stil ne odgovara igri španske reprezentacije.
On je nagovesto da će Kosta biti jedan od trojice napadača koje će povesti na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, na kome će Španija pokušati da osvoji treću uzastopnu titulu.
-Naša sredina terena je dobra na lopti, pa nam trebaju napadači koji će napraviti prostor, koji mogu dobro da se kreću, napadaju odbranu a to Dijego radi. Kako nam on može škoditi? Treba nam. Do sada s njim nismo imali mnogo sreće, ali nije tačno da ne odgovara našem stilu – rekao je Del Boske.
-Sada možemo da biramo između Dijega, Alvara Morate i Paka Alkasera. U principu, to su trojica napadača na koje u budućnosti računamo – dodao je on.
Španija će u petak u Alikanteu igrati prijateljsku utakmicu protiv Engleske, a četiri dana kasnije u Briselu protiv Belgije.
Del Boske je pozvao Kostu u tim za te utakmice, ali ga je prošlog meseca izostavio iz ekipe za mečeve protiv Liksemburga i Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Masimo Morati: Murinjo je fenomen!