Bo Zu 1

Zinedin Zidan predstavlja Bo Žu zvaničnu loptu grupne faze takmičenja UEFA EURO 2016

Jedan od najpoznatijih francuskih fudbalera svih vremena, Zinedin Zidan, otkrio je na svojoj ličnoj Instagram stranici https://instagram.com/zidane/ Bo Žu, zvaničnu loptu grupne faze takmičenja UEFA EURO2016TM.

Bo Žu, što na srpskom znači „lepa igra“, usko je povezana sa Francuskom, zemljom domaćinom prvenstva. Površinu lopte prekrivaju nijanse plave, bele i crvene u znaku francuskog trikolora, dok srebrni tonovi predstavljaju UEFA EURO trofej. Slova E – U – R – O i brojevi 2 – 0 – 1 – 6 takođe se jasno vide kroz dizajnirani zaštitni sloj lopte.

Kasnije večeras, neprikosnoveni ambasador „lepe igre“, Zinedin Zidan sa Bo Žu loptom će zauzeti centralnu poziciju na terenu prvog digitalnog fudbalskog stadiona FUTURE ARENA u pariskom Sen Deniju. ARENA BUDUĆNOSTI je petostrani fudbalski teren koji u neverovatnom opsegu od 360° projektuje digitalni fudbalski stadion koji okružuje igrače spremne da izađu na teren i usude se da iskuse osećaj igranja pred 50.000 najvatrenijih navijača. Digitalni navijači reagovaće u realnom vremenu na svaki pokret na terenu za igru: na golove, veštinu igranja, ali i najteže trenutke pravih UEFA EURO susreta. ARENA BUDUĆNOSTI biće otvorena danas i naredna tri dana (od 12. do 15. novembra), a najmlađima će biti pružena prilika da igraju fudbal sa novom loptom grupne faze UEFA EURO 2016TM.

Povezana vest:  El Hadadi: Igranje pored Mesija kao dobitak na lutriji

Tokom 18 meseci rada, adidas je preuzeo najbolje elemente omiljene i najviše testirane Brazuca FIFA World Cup zvanične lopte, dodajući joj klasične note Francuske pred EURO kup. I kod Bo Žu lopte primetan je Brazuka inovativni i naširoko hvaljeni oblik umetaka, ali je zato unapređena sama površina lopte i zaštitni sloj koji pruža bolje hvatanje i vidljivost u letu. Bo Žu lopta biće zvanično predata svim takmičarskim federacijama do kraja novembra 2015. godine kako bi igrači imali šest meseci da treniraju i igraju sa loptom pre starta samog turnira u junu 2016. godine.

Povezana vest:  Golmanu Dinama iz Moskve povređeno oko

Brojni profesionalni fudbaleri širom Evrope su u periodu od 18 meseci testirali loptu i dali povratne informacije radi poboljšanja kvaliteta. Među njima je i Velsov napadač, Geret Bejl, koji je izjavio: „Već sam imao priliku da testiram Bo Žu loptu kroz šuteve iz daljine, pasove i brzo vođenje lopte. Pokazala se fantastično. Jedva čekam da počne turnir. „

Povezana vest:  Suvenir za SP 2010: Lopta s nazivom Srbija i hrvatskim grbom

I španski golman Iker Kasiljas je dodao: „Loptu Bo Žu smo već koristili u intenzivnim segmentima treninga. Kao golmanu izuzetno mi je bitno da vežbam izvođenje gol auta, zaustavljanje šuteva, boksovanje, hvatanje i bacanje sa bilo kojom novom loptom. Bo Žu će biti sjajna na EURO 2016.“

Bo Žu lopta će od 13. novembra moći da se kupi u svim adidas maloprodajnim objektima i specijalizovanim prodavnicama širom sveta. Za više informacija posetite internet stranicu adidas.com/football, idite na facebook.com/adidasfootball, youtube.com/adidasfootball ili nas pratite na @adidasfootball Tviteru, Instagramu ili Snepčetu i pridružite se razgovoru.