radovan curcic promocija 3

Ćurčić: Nadam se da sam ja najveći problem

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić posle večerašnjeg ubedljivog poraza od Češke (4:1) rekao je da se iskreno nada, za dobrobit srpskog fudbala, da je on najveći krivac i najveći problem.
-Do primljenog prvog gola, 17. minuta, imao sam utisak da držimo stvari pod kontrolom, ali ovo je četvrta-peta utakmica da primamo gol iz prvog udarca. To mora da ide na dušu jednom čoveku. Iskreno se nadam da sam ja najveći problem i najveći krivac, za dobrobit srpskog fudbala. Voleo bih da je promena selektora to što će naš fudbal pokrenuti na bolje – izjavio je Ćurčić na konferenciji za medije posle prijateljskog meča u Ostravi.
Na konstataciju srpskih novinara da nije baš on najveći problem i da je evidentno da igrači jedno lice pokazuju u klubovima, a drugo u reprezentaciji, Ćurčić je opet preuzeo krivicu.
-Ako su tako izgledali, onda sam ja isključivi krivac. Moj posao je da to dovedem u red, ne bih mnogo pričao o problemima, mislili smo da smo rešili neke stvari kada je sama igra u pitanju, ali očigledno je da nemamo dovoljno takmičarskog duha da jednu ovakvu utakmicu ne izgubimo na ovakav način. Ozbiljna i iskusnija ekipa ovu utakmicu bi privela kraju sasvim drugačije – konstatovao je Ćurčić.
Prema njegovim rečima, greške koje su pravljene su nedopustive.
-Za jednu ozbiljnu reprezentaciju koja želi da igra na ovakvom nivou, odigrali smo samo 20 minuta kako treba. Posle prvog gola to nije ličcilo na ono što smo želeli, napravili smo mnogo grešaka za jednu reprezentaciju koja pokušava nešto da napravi. Nije bilo ni strpljenja, u drugo poluvreme ušli smo da brzo damo gol, posle 2:1 opet smo kažnjeni. Veći deo nismo ličili na organizovanu ekipu. Sada smo svesni realnosti i na nama da lociramo problem – zaključio je Ćurčić.

Povezana vest:  Kraj sezone i kraj karijere za Jensa Lemana