portugal-serbia-2

Poraz za kraj 2015, Česi kaznili greške Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras od Češke sa 4:1 (1:0) u prijateljskoj utakmici u Ostravi, poslednjoj za srpski tim u 2015. godini.
Utakmica je odigrana na stadionu „Vitkovice arena“ pred 13.375 gledalaca, a sudio je Vladimir Vnuk iz Slovačke.
Strelci: Sivok u 17, Necid u 63. iz penala, Krejči u 82. i Zahustel u 90+2 za Češku, a Škuletić u 78. minutu za Srbiju.
Žuti kartoni: Pavelka (Češka), A. Mitrović (Srbija).
ČEŠKA: Vaclik, Kaderabek, Sivok, Kadlec, Pudil, Pavelka, Darida (od 86. Vacek), Skalak (od 71. Zahustel), Dočkal (od 56. Plašil), Šural (od 71. Krejči), Necid (od 80. Škoda). Selektor: Pavel Vrba.
SRBIJA: Stojković, Tomović (od 82. Petković), Ivanović, D. Tošić, Kolarov, Milivojević (od 69. Gudelj), Matić (od 83. Petrović), Z. Tošic (od 59. Kostić), Tadić (od 59. Katai), Ljajić, A. Mitrović (od 69. Škuletić). Selektor: Radovan Ćurčić.
Poraz srpskih fudbalera u Češkoj na kraju 2015. godine i za brigu uoči starta kvalifikacija za Mundijal u Rusiji koje počinju u septembru 2016. godine.
Na rasprodatoj „Vitkovice arena“ u Ostravi Češka je opravdala trenutni rejting i činjenicu da će, za razliku od Srbije, igrati na finalnom turniru šampionata Evrope.
Uprkos tome što je srpski tim, prividno, skoro sve vreme bio ravnopravan rival, Česi su majstorski kaznili svaku grešku srpske odbrane.
Prvo je Sivok pogodio glavom u 17. minutu posle loše procene golmana Stojkovića pri istrčavanju, da bi drugi pogodak postigao Necid u 63. minutu iz penala, nakon što je Tomović srušio Pudila, da bi u 82. minutu Krejči pogodio posle greške Duška Tošića, i konačno, u nadoknadi vremena, Zahustel je iskoristio smušenost cele odbrane.
Prethodno, Srbija je smanjila na 2:1, golom Petra Škuletića, glavom posle centaršuta Kolarova.
Duel u Češkoj bio je osmi meč Srbije u 2015. godini i peti poraz, a dodatni razlog za brigu što je ekipa prvi put primila četiri gola.

Povezana vest:  Upitno igranje utakmice Vojvodina - Crvena zvezda