bane ivanovic kzn okt 2014 2

Ivanović: Ovo nije normalno, opet iste greške

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović ocenio je da je ekipa u debaklu protiv Češke (4:1) opet pravila iste greške.
-Počeli smo dobro i delovalo je kao da imamo kontrolu utakmice, ali posle toga ponovo nam se desilo ono naše kad izgubimo sistem. Česi su pokazali kako se kažnjavaju greške protivnika, a mi smo delovali kao nonšalantna ekipa i bez ideje – izjavio je Ivanović novinarima u Ostravi.
On je dodao da igrači mnogo razgovaraju međusobno i da je nenormalno da se dešavaju takve oscilacije.
-U neke utakmice ulazimo kao favoriti, a ne bismo smeli na to ni da pomislimo. Česi nemaju neki individualni kvalitet, a pobedili su nas našim greškama.
Ivanović je stao u zaštitu Aleksandra Mitrovića, jer je, kako je naveo mlad igrač.
-On uvek deluje tromo i kao da ima višak kilograma. Njemu treba gol, podrška, ne treba ga kritikovati previše, bar ne medijiski, a mi ćemo mu unutar ekipe reći šta treba da radi – rekao je Ivanović.
Defanzivac Čelsija, poput saigrača Nemanje Matića, smatra da nije selektor problem.
-Mi smo na terenu i mi moramo da budemo tim na terenu. Više bih voleo da smo izgubili i 7:1, ali da smo od prvog do 90. minuta delovali kao tim, da defanzivno znamo šta želimo. Igrači su najvažniji u celom sistemu. Naravno da selektor želi da nas zaštiti i da je najodgovorniji, ali mi ne bežimo od odgovornosti.- zaključio je Ivanović.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, 34. kolo, Novi poraz prvaka Bordoa