zvezda lugogorec

Fudbaleri Zvezde poraženi od Ludogoreca u Razgradu

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras od Ludogoreca sa 3:1 (2:1) u prijateljskoj utakmici odigranoj u bugarskom Razgradu.
Pred oko 2.500 gledalaca na Ludogorec areni strelci su vili Marselinjo u 7, Kafu u 12. i Lukas Afini u 80. za Ludogorec, a Mičel Donald u 49. minutu za Crvenu zvezdu.
Kombinovani timovi četvorostrukog uzastopnog šampiona Bugarske i lidera Supelige Srbije odigrali su prijateljski meč, koji je više ličio na takmičarski.
Bilo je čvrste igre i oštrih startova sa obe strane, ali je Ludogorec u ovom trenutku pokazao da je jači tim.
Zvezda je igrala bez nekolicine ključnih igrača, Kataija, Grujića, Vijeire i Kahrimana, ali to ne bi smelo da bude opravdanje za lošu partiju u prvom poluvremenu.
Domaćini su furiozno otvorili duel i već u uvodu stekli dva gola prednosti posle velikih grešaka fudbalera Zvezde.
Prvo je Marselinjo iskoristio kiks Mbođa, a potom je Donald kao poslednji igrač odbrane izgubio loptu, posle čega je Kafu lako savladao Supića.
Ludogorec se time nije zadovoljio, brzonogi trio napadača Lukoki-Marselinjo-Kafu zadavao je mnogo problema gostima, ali u nekoliko situacija nisu bili precizni iz izglednih situacija.
Sve što su crveno-beli uradili za prvih 45 minuta bili su slabi pokušaji Sikimića, Srnića i Stojanovića.
Izabranici Miodraga Božovića znatno bolje odigrali su drugi deo meča, a Donald se za grešku iskupio fantastičnim golom. Holandski vezista na oko 25 metara od gola Stojanova zalomio je protivničkog fudbalera i poslao bombu od prečku – 2:1.
Pogodak je dao krila crveno-belima, igralo se više pred golom Ludogoreca, ali su domaći bili opasni iz kontri i jednu takvu rešio je vezista Afini.
Ludogorec je mogao ubedljivije da slavi, ali je golman Supić odbranio nekoliko zicera i sprečio teži poraz.
Priliku da debituje za prvi tim Zvezde dobio je 16.godišnji Luka Ilić, zamenivši u poslednjih 15 minuta Mihaila Ristića, kao i godinu dana stariji imenjak Adžić.
Crvena zvezda: Supić, Cvetković, Pavićević, Mbođ, Ibanjez, Donald, Ristić, Stojanović, Srnić, Matos, Sikimić. Igrali su još: Vered, Ilić, Adžić.
Ludogorec: Stojanov, Vitinja, Terzijev, Aleksandrov, Pimenta, Đakov, Afini, Marselinjo, Kafu, Lukoki, Vanderson. Igrali su još: Kišada, Angulo, Kovačev, Marem.

Povezana vest:  Zvezda počela pripreme,Prosinečki traži titulu

PHOTO: FK Crvena zvezda